Σύσκεψη συγκάλεσε ο Γεροντόπουλος για θέματα της Ελληνικής Ομογένειας της Ουκρανίας

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, διυπουργική σύσκεψη για θέματα που αφορούν στην Ελληνική Ομογένεια της Ουκρανίας και ειδικότερα την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην περιοχή της Μαριούπολης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη των Διευθύνσεων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωπος του Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι δυνατότητες επίσπευσης της επίλυσης των θεμάτων που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας, καθώς και ο προγραμματισμός και η προετοιμασία άμεσης συνδρομής προς αυτούς, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.

Ο κ. Γεροντόπουλος ζήτησε από όλους συμμετέχοντες να υπάρξει άριστη συνεργασία και συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση όλων των ομογενών και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης περιοχής, λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουν.