Επιχειρηματική αποστολή της ΔΕΘ-Helexpo στην ομογένεια της Αυστραλίας

Επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία διοργανώνει το διάστημα 18-25 Νοεμβρίου η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την αδερφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη. Μάλιστα, στη διάρκεια της αποστολής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του 30ου Φεστιβάλ Αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Οι σταθμοί της επιχειρηματικής αποστολής θα είναι η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Πέραν των επιχειρήσεων, που αναμένεται να είναι αντιπροσωπευτικές σειράς σημαντικών κλάδων, όπως τα τρόφιμα-ποτά, ο τουρισμός, η δόμηση και τα μάρμαρα, στην επιχειρηματική αποστολή θα συμμετάσχουν, επίσης, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια και σύνδεσμοι. Άλλωστε, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, εκτός από τις καθιερωμένες στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), και επαφές μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο την προβολή του τουρισμού, αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

«Η ΔΕΘ-Helexpo θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την αγορά της Αυστραλίας, όπου το ελληνικό ομογενειακό στοιχείο είναι ισχυρό, και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει τις δράσεις της προς την κατεύθυνση αξιοποίησης των ευκαιριών που αυτή επιφυλάσσει για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.
Η επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βικτώριας (HACCI) και το Ελληνο-Αυστραλιανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, έχοντας τη στήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστραλία και της αυστραλιανής πρεσβείας στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:neoskosmos.com