ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: …Έσχος!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω τι έκανε τόσες μέρες ο Παπούλιας στην Αρμενία!

Και καλά, Αρμένια είναι αρμένικη βίζιτα μπορεί να κάνει κανείς. Αλλά πάλι τόσες μέρες, μιά βδομάδα και ούτε που λέει να γυρίσει!

Τη λύση στο γρίφο μου την έδωσε η εφημερίδα της …προχωρημένης αριστεράς!  ‘Οχι, η …άλλη της πολύχρωμης εκδοχής το παίζει κυβέρνηση εν αναμονή…

Ε, λοιπόν, όπως γράφει «για ενίσχυση των <μπίζνες> των μονοπωλίων των δύο χωρών» ταξίδεψαν στην Αρμενία ο Παπούλιας και συμπαρέσυρε τον  Γεροντόπουλο και κάμποσους κοτζαμπάσηδες και μεγαλοτσιφλικάδες!

Προσέξατε διατύπωση; «Μπίσνες των μονοπωλίων»! Και γω που νόμιζα πως με την ΠΥΡΚΑΛ είχαμε ξεμπερδέψει στην Ελλάδα με τα μονοπώλια!

Αν είναι δυνατόν, ε;  Να προωθούν, λέει, την  επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες! Τι προδοσία είναι αυτή; Και να φτάνει ο ΥΦΥΠΕΞ στο κατάντημα να ομολογεί δημοσίως ότι «η προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας για την εξωτερική εμπορική πολιτική μας”!!!

Ντροπή κύριε πρόεδρε (και κάθε πρόεδρε, στην Ελλάδα των προέδρων!)

Κανονικά έπρεπε, να τους κόψετε το βήχα των <Αρμενο-μεγαλοαστών> που ξεδιάντροπα θέλουν να κάνουν <μπίσνες> με την Ελλάδα μας!

Έπρεπε να τους κηρύξετε τον πόλεμο καθόσον το δικαίωμα αυτό σας το παρέχει και το Σύνταγμα!

Αλλά σεις, όμως, κύριε πρόεδρε, αντί να αρθείτε στο ύψος σας (με τα …χέρια στην ανάταση!) αφήσατε τον Γεροντόπουλο να υπογράφει επαίσχυντη συμφωνία συνεργασίας Ελλάδος – Αρμενίας!

Και πού παρακαλώ; Στο γεωργικό τομέα! Δηλαδή  συνεργασία των ελληνο-αρμενικών μονοπωλίων με την Πολυεθνική των“Πέρα -Περακάμπων”!!!

Μετά φταίνε τα σαϊνια της Αριστερής εκδοχής ένθεν κακείθεν της οριοσειράς της πλατείας …Κουμουνδούρου! Εμ, δεν  κάνει πως γίνονται κυβέρνηση, εκεί να δεις τι …ερυθρό ξεκατίνιασμα έχει να γίνει!

Αμ το άλλο, που ο Γεροντόπουλος  επισκέφθηκε, λέει, το Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο του Brusov , συναντήθηκε με την Πρύτανη και της παρέδωσε δεκάδες βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας!..

Ξεπουλάμε και τη λογοτεχνία μας τώρα…

Άντε να παίρνει σειρά και η Αμφίπολη…  Έτσι που είναι φρέσκια και πιάνει καλή τιμή…

Ε, πια, έσχος (και με “ε” για να ‘ναι δύο φορές αίσχος!)

Και μην ρωτήσετε για ποιούς… Όλα μασημένα τα θέλετε!