Τραγελαφικές καταστάσεις με τον “άγνωστο τρομοκράτη” – Δυο ώρες προσπαθούν να τον φωτογραφίσουν””

Ο άνδρας γελάει, φτύνει και βρίζει στα ιταλικά τους αστυνομικούς
– Κάνει γκριμάτσες και δεν τους αφήνει να τον φωτογραφίσουν
– Κερδίζει χρόνο για τους συντρόφους του προκειμένου να “καθαρίσουν” ότι μπορεί να τους ενοχοποιήσει και να συνδέεται με τρομοκρατική δράση
– Το μέλος της “Ομάδας Μαζιώτη” φαίνεται πολύ καλά εκπαιδευμένο
– Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα όσα γίνονται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ είναι βγαλμένα από ταινία. Ο άγνωστος άνδρας στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκειμένου να καρδίσει χρόνο, κάνει τα πάντα! Προκειμένου να προλάβουν οι συνεργάτες του να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους δίνει ρειστάλ ερμηνείας.

Κατ΄αρχήν δεν έχει μιλήσει καθόλου ελληνικά στους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι έλληνας. Αντίθετα, τους μιλάει ιταλικά, τους βρίζει στα ιταλικά και κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσεις τις όποιες διαδικασίες οδηγήσουν στην αναγνώρισή του και κατ’ επέκτασιν σε άλλους “συντρόφους” του, μέλη πιθανότατα της “Ομάδας Μαζιώτη”.

Γελάει χωρίς λόγο, φτύνει, βγάζει γλώσσα και το πιο σημαντικό όταν δεν είναι δεμένα τα χέρια του σπάει ό,τι βρει μπροστά του. Επίσης, δεν επιτρέπει να τον φωτογραφίσουν κάνοντας γκριμάτσες, βγάζοντας γλώσσα και κλείνοντας τα μάτια.

Πάνω στον άγνωστο άνδρα βρέθηκε και μια ταυτότητα. Αυτή, ανήκε σε υπαρκτό πρόσωπο ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν συνάδελφός του στο μέρος όπου εργαζόταν. Αυτός λέγεται ότι τον αναγνώρισε. Και έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη αστυνομική πηγή, ταυτοποιήθηκε ο τρομοκράτης.

Φαίνεται ότι η διάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα κρατάει καλά τα στεγανά της. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πολύ προσεκτική οργάνωση από τους τρομοκράτες, ωστόσο στην περίπτωση αυτή μιλάμε για έναν ολόκληρο βραχίονα που παρά τη σύλληψη Μαζιώτη πριν ένα τρίμηνο ήταν έτοιμος να συνεχίσει τη δράση και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό και ίσως πρωτοφανές χτύπημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ