Παγκόσμιο σοκ και από τον τέταρτο αποκεφαλισμό – Οι Τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον 47χρονο βρετανό όμηρο

Άλλο ένα βίντεο που σκορπάει οργή και αγανάκτηση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στο οποίο φαίνονται οι αδίστακτοι τζιχαντιστές να αποκεφαλίζουν ένα βρετανό όμηρο, τον 47χρονο Άλαν Χένινγκ.

Ο βρετανός όμηρος σε στιγμές από τη ζωή του
Ο βρετανός όμηρος σε στιγμές από τη ζωή του

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, αλλά σε αυτό που δημοσίευσε η ISIS φαίνεται ο τζιχαντιστής εκτελεστής να απειλεί και έναν αμερικανό όμηρο που έχουν στα χέρια τους.

Στο βίντεο ο Άλαν Χένινγκ φαίνεται να λέει πως εξαιτίας της απόφασης του βρετανικού κοινοβουλίου να επιτεθεί στο ισλαμικό κράτος, ο ίδιος ως βρετανός θα πληρώσει το τίμημα για αυτή την απόφαση.

Απευθυνόμενος ο δήμιος στον Μπάρακ Ομπάμα, λέει χαρακτηριστικά πως “εσύ άρχισες τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, οπότε είναι δίκαιο το επόμενο χτύπημά μας να είναι σε έναν δικό σου άνθρωπο”.

Ο Άλαν Χένινγκ βρισκόταν σε αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Τουρκίας με τη Συρία, όταν πιάστηκε όμηρος από τους τζιχαντιστές αντάρτες.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα το Foreign Office είχε δώσει ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον Άλαν Χένινγκ να παρακαλάει για τη ζωή του.