Σαμαράς, βγαίνουμε απ΄ τα Μνημόνια νωρίτερα…

Published on: Oct 4, 2014 @ 9:22

Τη διαβεβαίωση ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις, ανακοίνωσε ότι σύντομα ξεκινά η πρωτοβουλία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, έκανε προσκλητήριο ενότητας και άσκησε εμμέσως κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «κάποιοι φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα ευρωπαίου».

Σχεδίαζαν μαζικό έγκλημα οι τρομοκράτες. Τους αποτρέψαμε. Χτυπούν ανθρώπους της παράταξης μας«Έχει ανοίξει ο δρόμος να βγούμε απ’ τα μνημόνια πολύ νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν… Η χώρα βγαίνει από τη κρίση βήμα βήμα ανακτά την ανεξαρτησία της. Βγαίνουμε από το μνημόνιο. Βγαίνουμε από τη κρίση για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, αντάξια των παιδιών μας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

“Η αποψινή εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα ενότητας σε όλους τους Ελληνες, ενωμένοι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός και  έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «η παράταξη αυτή μπορεί και θα ξαναφέρει το χαμόγελο και τη αισιοδοξία στους νέους, που παλεύουν με την ανεργία».

«Η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της, χωρίς την ανάγκη νέων δανεικών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να βάλει τέλος στην εκλογολογία και απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης. Λέγοντας «όχι» στον λαϊκισμό, ο κ. Σαμαράς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν».

Κάνοντας αναφορά στην τρομοκρατία, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, είπε πως οι τρομοκράτες μέχρι και τα Γραφεία της ΝΔ σχεδίαζαν να χτυπήσουν.

«Σχεδίαζαν μαζικό έγκλημα οι τρομοκράτες. Τους αποτρέψαμε. Χτυπούν ανθρώπους της παράταξης μας. Όμως τους εξουδετερώσαμε γιατί δεν τους χαϊδεύουμε, τους κυνηγάμε» πρόσθεσε, ευχαριστώντας τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Στην εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, είναι παρόντες ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – ενώ, θα μεταδοθεί και μήνυμα του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή:news.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Σε μία κρίσιμη καμπή για την πορεία της Κυβέρνησης και της χώρας, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποιεί το απόγευμα του Σαββάτου την κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η εκδήλωση μόνον τυπική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αφού πραγματοποιείται αφενός μεν εν μέσω της νέας διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής της Τρόικα, αλλά και των συνομιλιών του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, αφετέρου μέσα σε ένα τεχνητά  βεβαρυμένο πολιτικό κλίμα τόσο από τις συνεχείς επικλήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, όσο και των αναταρράξεων που έχει προκαλέσει ο ΕΝΦΙΑ.

Μάλιστα, μετά και τις καταιγιστικές εξαγγελίες – παροχές του Αλέξη Τσίπρα από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που, κατά τους οικονομικούς παρατηρητές,  θύμισαν εκείνο το περιβόητο “Τσοβόλα δώστα όλα” του Ανδρέα Παπανδρέου, τα όσα αναμένεται να πει, σήμερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός από του βήματος, θα έχουν πολιτικά μηνύματα και εξαιρετική σημασία για την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, αλλά και  γενικότερα για την πορεία της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός,  αναμένεται να δώσει το στίγμα της ενωμένης κεντροξιάς  ενώπιον των κορυφαίων στελεχών του κόμματος μεταξύ των οποίων θα παραβρίσκονται και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθώς και πρωτοκλασάτα στελέχη όπως  Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και Θόδωρος Ρουσόπουλος. Μάλιστα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από τον γραμματέα του κόμματος κ. Παπαμιμίκο, γεγονός που θεωρήθηκε ως η ηθική και πολιτική του αποκατάσταση, από την παράταξη.

Κατά τα λοιπά, το πανηγυρικό κλίμα που αναμένεται να δημιουργηθεί προδικάζεται ότι θα διασκαδάσει τις εντυπώσεις από τις όποιες συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, με αφορμή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Σαμαράς  αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να παρουσιάσει πλήρες σχέδιο για την μετά τα μνημόνια  και την επιτήρηση της Τρόικα, οικονομική πορεία της Ελλάδας.