Σοκ από την καραμπόλα με τους πέντε νεκρούς στην Εγνατία οδό

 

Η πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό το πρωί της Κυριακής με τους πέντε νεκρούς έχει σοκάρει όλη τη χώρα. Όπως σοκ προκαλεί και η αποκάλυψη των τελευταίων στιγμών του οδηγού που κάηκε ζωντανός όταν η νταλίκα έπεσε πάνω σε σταματημένα αυτοκίνητα.

Ο άτυχος οδηγός δεν ήταν από εκείνους που είχαν βγει από τα αυτοκίνητά τους για να δουν τι συμβαίνει και έχει σχηματιστεί ουρά.

Σύμφωνα με το Mega, ο οδηγός τη στιγμή που η νταλίκα έπεσε πάνω στα σταματημένα αυτοκίνητα μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με την αδερφή του και της περιέγραφε το περιστατικό.

Το αυτοκίνητό του ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα πάνω στα οποία έπεσε η νταλίκα και αμέσως έπιασε φωτιά, με συνέπεια ο άτυχος οδηγός να καεί ζωντανός.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, τα θύματα είναι πέντε ενώ τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όσο περνούν οι ώρες τόσο πιο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς πως και γιατί έγινε ό,τι έγινε το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία οδό. Νταλίκα, χωρίς ποτέ να φρενάρει, έπεσε πάνω σε σταματημένα αυτοκίνητα και παρέσυρε στο θάνατο πέντε ανθρώπους.

Ήταν 10:20 το πρωί της Κυριακής όταν κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη νταλίκα με πινακίδες Ρουμανίας που οδηγούσε 39χρονος Ρουμάνος και μετέφερε 19 τόνους σταφύλια, έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο σημείο, όπου διεξάγονται έργα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η νταλίκα παρέσυρε περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους δυο παιδιά, ηλικίας 1,5 έτους και έξι μηνών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η νταλίκα δεν φρέναρε ποτέ είπαν από την πρώτη στιγμή άνθρωποι που έζησαν τον τρόμο και είδαν, όπως είπαν, τα αυτοκίνητα να πετάγονται στον αέρα. Σε κατάσταση σοκ συνελήφθη σε κοντινό χωράφι λίγο μετά το δυστύχημα ο οδηγός της Νταλίκας. Στην κατάθεσή του είπε ότι από τα διόδια Πολυμήλου διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα. Επί 23 χιλιόμετρα, υποστήριξε, προσπαθούσε κατεβάζοντας ταχύτητες να ελέγξει το βαρύ όχημα αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε πάνω στα σταματημένα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια που πολύνεκρου τροχαίου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να οδηγήθηκε ο 39χρονος οδηγός στο τιμόνι και γι’ αυτό να μην πρόλαβε αν αντιδράσει.

Ο 39χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο 39χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν από την πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε σήμανση πριν από τα έργα για να ξέρουν οι οδηγοί πως πρέπει να σταματήσουν, ούτε πινακίδες για να ελαττωθεί ταχύτητα λόγω έργων, ούτε άλλη ειδοποίηση. “Ήταν μόνο δυο εργάτες με μια σημαία σαν να έπαιζαν” είπε αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας που είδε τη νταλίκα να περνάει σχεδόν δίπλα του πριν πέσει με φόρα πάνω στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.