Η Συριανή που εντυπωσιάζει την Γερμανία

Μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες φιλοξενεί ένα κορίτσι από την Σύρο που κοσμεί με τις ιδέες της και την δουλειά της την Γερμανία.

Η Φαίδρα Ρίχτερ είχε την ιδέα να δημιουργήσει εικαστικά έργα χρησιμοποιώντας το tablet της με αποτέλεσμα να ενθουσιάσει το κοινό σε Γερμανία, Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη, Βιέννη και φυσικά στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η Φαίδρα στην Süddeutsche Zeitung, το δημιούργημα της με τίτλο “Die Chroniken von Fedralita” (“Τα χρονικά της Φεντραλίτα”) λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία για εκείνη.

”Η τέχνη είναι σαν θεραπεία, έχω δοκιμάσει τα πάντα στην τέχνη μου για να καταλάβω τι συμβαίνει μέσα μου,” λέει η Φαίδρα. Συχνά κάθομαι για ώρες ή μέρες μόνη στο σπίτι για να εργάζομαι.

Στη συνέντευξη της αναφέρεται πως “μεγάλωσε στο νησί της Σύρου που βρίσκεται στο κέντρο του ελληνικού αρχιπελάγους και όπου εκεί ζει η μητέρας της, ενώ είναι αυστριακής καταγωγής”

Το 2009 μετακόμισε στο Βερολίνο, ένα μέρος κατάλληλο για να ανοίξει τη δικής της γκαλερί. Εκτός από το τελευταίο δημιούργημα, έχει παράλληλα και πάλι μικρότερα έργα. Για σχεδόν δύο χρόνια, πρόσφερε την τέχνη της σε ταπετσαρία στο τοίχο ενώ σχεδιάζει ρούχα, κοσμήματα ,τσάντες και λειτουργεί και ως web designer.

 

Πηγή: cyclades24.gr-enikos.gr