Ντόρα: Ο Σαμαράς έπρεπε να είναι στη Βουλή να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα

Σκληρή κριτική κατά της απόφασης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην παραστεί στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να αντικατασταθεί από τον Μάκη Βορίδη, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έγινε λάθος από την πλευρά των συμβούλων του πρωθυπουργού, και πως η ψηφοφορία θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί το Σαββατοκύριακο, ώστε ο κ. Σαμαράς να είναι στη Βουλή για να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα η ίδια συνέχισε την κριτική προς την κυβέρνηση με αποδέκτη κυρίως τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η ΝΔ θα πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες για να μειώσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. με άξονες τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τη βελτίωση της “συνοχής” της παράταξης, και τέλος πολιτικά ανοίγματα στον “ορφανό” χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, αλλά σε πολιτική και όχι προσωπική βάση.

“Η ΝΔ μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι”, συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε, η κυβέρνηση πρέπει τώρα να δώσει έμφαση σε πολιτικές που θα “αυξήσουν την πίτα” για τους πολίτες.

Κριτική όμως άσκησε και για τον ΕΝΦΙΑ, ένα φορολογικό μέτρο που έχει ξεσηκώσει ουκ ολίγες αντιδράσεις και φαίνεται να έχει στοιχίσει τουλάχιστον δημοσκοπικά στη ΝΔ.

Είναι “λάθος” ο ΕΝΦΙΑ, ακόμα και μετά τις διορθώσεις που έγιναν, δήλωσε η κα Μπακογιάννη και τάχθηκε υπέρ μιας οριζόντιας μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30%. Μια πρωτοβουλία που κατά την ίδια μπορεί να αναλάβει η κυβέρνηση και χωρίς την έγκριση της τρόικα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται με την τρόικα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Από τα βέλη τη κας Μπακογιάννη δεν έλειψαν ούτε οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζοντας πως “δεν ήταν η ευτυχέστερη δήλωση”.

Πηγή:news.gr