Αντ. Σαμαράς: η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησής της

Σίγουρος ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές ομολόγων τα επόμενα χρόνια είναι ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε μάλιστα πως αισθάνεται… άνετα ακόμα κι αν διακοπεί η διεθνής σανίδα σωτηρίας που από το 2010 έχει διατηρήσει στη ζωή την Ελλάδα, κάτι που θα σημάνει την παραίτηση της χώρας μας από τα χρήματα που είναι προγραμματισμένο να λάβει στα επόμενα δύο χρόνια από τα ήδη εγκεκριμένα δάνεια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: “Αισθανόμαστε απόλυτα άνετα ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησής της από τις αγορές ομολόγων τα επόμενα χρόνια”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και τα χαμηλά επιτόκια έχουν γεμίσει με αισιοδοξία τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα συζητήσει το τέλος της βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – που έχει χορηγήσει στη χώρα δάνεια ύψους 240 δισεκατομμυρόιων ευρώ – κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης που έχει προγραμματιστεί για τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Πηγή: parapolitika.gr