Η ώρα των πολιτικών αρχηγών

Αθήνα

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα Παρασκευή η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την Ψήφο Εμπιστοσύνης (άρθρο 84 του Συντάγματος) που ζήτησε η Κυβέρνηση. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη από το πρωϊ ενώ σήμερα η “μάχη” θα δοθεί σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων.

Η ψηφοφορία αναμένται να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα οπότε θα κάνει την καταληκτική ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θα έχουν προηγηθεί οι αρχηγοί των εν τη Βουλή κομμάτων.

Ως προς το αποτέλεσμα της ψηφοφόριας, εκτιμάται ότι η κυβέρνηση, μετά και την επιστροφή του κ. Νικήτα Κακλαμάνη στις τάξεις της ΝΔ, θα κερδίσει 155 ψήφους, το λιγότερο, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί από τις ψήφους των Ανεξάρτητων Βουλευτών οι περισσότεροι των οποίων δεν έχουν εισέτι αποκαλύψει τις προθέσεις τους.

Αντίθετα, τέσσερις από τους Ανεξάρτητους (εν συνόλω 20 ενώ 16 εξ αυτών έχουν συγκροτήσει την κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών».) έχουν κοινοποιήσει εκ των προτέρων την ψήφο τους. Ειδικότερα, ο Σπύρος Λυκούδης  και ο Πέτρος Τατσόπουλος έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν, όπως και η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ ο Γιώργος Νταβρής θα δηλώσει “παρών”.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε