“Είναι τρελό να υπάρχουν 18 μαθήματα στο δημοτικό”

Λιγότερα μαθήματα στο δημοτικό, ενίσχυση της άθλησης, των καλλιτεχνικών και τηςδημιουργικής απασχόλησης θα είναι το πλαίσιο των αλλαγών που θα συζητηθεί για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις τουΥπουργού Παιδείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» και υπογράμμισε ότι «αυτό θα αλλάξει και θα νομοθετηθεί τον Ιανουάριο και σημειώστε την ημερομηνία».

Κατά βάση η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνει ο Υπουργός είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί όπως δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά.

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι θα εισηγηθεί στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Έλληνες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες βαθμίδες εκεί δεν αναμένονται αλλαγές εκτός από κάποιες διορθωτικές κινήσεις όπως είναι η εισαγωγή της πληροφορικής στις πανελλαδικές, η αύξηση των ωρών της φυσικής αγωγής (έχει ήδη γίνει) και η μείωση της ύλης για τα Εσπερινά Λύκεια.

Nooz.