ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ ΙΙ: Όταν η Βουλή έχει …κέφια!

“Ξώπορτο”

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου μύριζε μπαρούτι, μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερα δε μετά την σύντομη πλην όμως σκληρή απάντηση του Ευάγ. Βενιζέλου, η “έκρηξη” αναμένονταν από στιγμή σε στιγμή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε περί “πολιτικής αθλιότητας” αφήνοντας όλους τους βουλευτές (και τους δικούς του) με την απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Έτσι η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στο βήμα προμηνούσε “κατακλυσμό”.

Με “χειρουργικές” φράσεις, ο Πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κοροϊδεύει τον κόσμο. Είπε, μάλιστα, ότι το κάνει αυτό “με ένα τρόπο ξώπορτο”.

Οι βουλευτές, από κάτω, κοίταζαν ο ένας τον άλλον με απορία. Κάποιοι γέλασαν από αμηχανία. Δεν φάνηκε να γνωρίζουν τι σήμαινε η λέξη “ξώπορτο”. Ο Αντώνης Σαμαράς, τους κοίταξε όλους από το …ύψος του βήματος και σχολίασε μεγαλοφώνως: “Καλά, δεν είναι κανείς εδώ μέσα από χωριό;”

Γέλασαν μέχρι και οι βουλευτές του …ΣΥΡΙΖΑ!

Αγιασμός

Γέλιο προκλήθηκε και όταν ο Πρωθυπουργός σχολίασε εύστοχα τους θρησκευτικούς …ακροβατισμούς του Αλέξη Τσίπρα. Πήγατε, του είπε, στο Άγιον Όρος και στο Βατικανό. “Αλλά εδώ στον Αγιασμό μόλις προχτές αποφύγατε τον Σταυρό που σας πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος”.

Έσπευσε βέβαια να προσθέσει πως “δικαιωμά σας είναι να κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά  τον κόσμο να μην δουλεύετε”.

Αρχηγού παρόντος

Αποστομωτικός και ο Ευαγ. Βενιζέλος, στην …κόντρα του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ζήτησε ο ΥΠΕΞ από τον πρόεδρο της Βουλής το λόγο να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα (κάτι που είναι αλήθεια δεν συνηθίζεται) ο κ. Λαφαζάνης σηκώθηκε όρθιος προσπαθώντας να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε πως θα έδινε το λόγο και στον Αλέξη Τσίπρα εάν ένιωθε ότι έπρεπε να απαντήσει στον κ. Βενιζέλο. Προκλήθηκε ένα μικρό μπάχαλο και ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να μιλήσει και αυτός ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Για να εισπράξει την ατάκα του κ. Βενιζέλου: “Αρχηγού παρόντος δεν υπάρχει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος”!

Και όταν ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε  να προκαλεί φασαρία καθώς προσπαθούσε να μιλήσει ο κ. Βενιζέλος, ο τελευταίος του είπε: Και  σαν χταπόδι, να χτυπιέστε, εγώ θα μιλήσω”!!!