Πέντε επενδυτικά μυστικά των πλουσίων

Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να κάνετε τον τρόπο ζωής των πολύ πλούσιων δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επενδύσετε σαν κι αυτούς.

«Τα πολλά χρήματα δεν εγγυώνται ότι είσαι καλύτερος επενδυτής από κάποιον επενδυτή με λιγότερα χρήματα», λέει η Μίντι Ρόζενταλ, πρόεδρος του Ινστιτούτου για Ιδιώτες Επενδυτές, που παρέχει εκπαίδευση διαχείρισης πλούτου σε όσους έχουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία.

Υπάρχει μια αντίληψη ότι οι πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας επενδύουν, ως επί το πλείστον, σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και hedge funds. Δεν είναι αλήθεια, λέει ο Σκοτ Κέλερ, διευθυντής στην Truepoint Wealth Counsel.

Οπότε, πώς μπορούν οι κανονικοί άνθρωποι να επενδύσουν σαν τους πλούσιους; Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι δίνουν τις ακόλουθες συμβουλές:

Μάθετε τα κόστη για τις επενδύσεις σας.
Οι υψηλής καθαρής αξίας επενδυτές εστιάζουν στην ευρεία διαφοροποίηση με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, ανέφερε ο Κέλερ. Τα κεφάλαια με ενεργή διαχείριση έχουν τις υψηλότερες αμοιβές, αλλά δεν υπερ-αποδίδουν πάντα στην αγορά. Φροντίστε να γνωρίζετε τυχόν τέλη και φόρους που συνδέονται με τις επενδυτικές επιλογές πριν από τη δέσμευση σε αυτές, συνιστά.

Μην σπαταλάτε πολύ χρόνο ψάχνοντας για την επόμενη μεγάλη επένδυση.bull
«Ο μέσος επενδυτής μπορεί να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του προσπαθώντας να εντοπίσει την επόμενη Apple ή Facebook,» λέει ο Κέλερ. «Οι υψηλής καθαρής αξίας πελάτες μας ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε αυτό και αντίθετα εστιάζουν στο σύνολο της αγοράς και τη χρήση ενός δείκτη χαμηλού κόστους.»

Γνωρίστε την ανοχή σας προς τον κίνδυνο.
Πριν από τη λήψη τυχόν επενδυτικών αποφάσεων, η Ρόζενταλ ανέφερε ότι οι πλούσιοι επενδυτές ξέρουν για ποιο λόγο θα χρειαστούν χρήματα και πόσα μπορούν να αντέξουν να χάσουν. «Ορίστε το ποσό που πρέπει να έχετε στο τέλος του έτους για να μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.»

Οι μη ελκυστικές μετοχές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες ευκαιρίες.
Το γεγονός ότι μια εταιρεία βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα κάθε μέρα δε σημαίνει ότι αποτελεί καλή επένδυση, λέει ο Νταγκ Λόκγουντ, πρόεδρος υποκαταστήματος στην Hefty Wealth Partners. Όταν πρόκειται για την επιλογή μετοχών, ο ίδιος συμβουλεύει τους πελάτες του να ψάξουν για εταιρείες με τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματιστηριακή αξία, μια μερισματική απόδοση που να είναι περίπου δύο φορές υψηλότερη από ότι η μερισματική απόδοση του S&P 500, και ρευστότητα στον ισολογισμό τους, μεταξύ άλλων.

Ποτέ μην πανικοβληθείτε.
Οι πλούσιοι επενδυτές είναι πιο πιθανό να έχουν μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση στα χαρτοφυλάκιά τους και να αγνοούν τις καθημερινές διακυμάνσεις της Wall Street, που μπορεί να προκαλέσουν σπασμωδικές επενδυτικές αποφάσεις, λέει η Ρόζενταλ. «Παρέμειναν στο χρηματιστήριο το 2008 και στη συνέχεια ανταμείφθηκαν πολύ καθώς πέρυσι η αγορά ανέβηκε 30%. Θα πρέπει να είστε γενναίοι».

Πηγή: Fortunegreece.com