Η Κρατική Τηλεόραση ΝΕΡΙΤ και οι εκπομπές προς την Ομογένεια

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Συντονισμένες προσπάθειες για να ξεκινήσουν και πάλι οι δορυφορικές εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης προς την Ομογένεια καταβάλονται στην ΝΕΡΙΤ, χωρίς, ωστόσο, ακόμη να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθώς μετά την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Α. Μακρυδημήτρη στη θέση  του Προέδρου της ΝΕΡΙΤ τοποθετήθηκε πάλι προσωρινά, ο κ. Πέτρος Μάης, μέχρι την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πέτρος Μάης είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών ως ανώτερο στέλεχος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ΡΗΡ, τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος ενδιαφέρονται για την όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης προς την ομογένεια.

Μάλιστα, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος έχει επισκεφθεί επί της υπουργίας του περίπου 24 χώρες, φέρεται να έχει καταστήσει γνωστό στα ανώτερα κλιμάτια της ΝΕΡΙΤ ότι το βασικό αίτημα των ομογενών όπου πήγε ήταν η επαναλειτουργία της κρατικής τηλεόρασης και, ειδικότερα, η επανέναρξη εκπομπών ομογενειακού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για την μεταφορά, εκπομπή, διανομή και εκμετάλλευση παγκοσμίως (πλην Ευρώπης) των ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.,  που προκηρύχθηκε το Σεπτέμβρη του 2014,  λήγει τέλος Οκτωβρίου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη θέση του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ  ενώ επίσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ανακηρυχθεί το νέο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Οι εξελίξεις αυτές θα δρομολογήσουν και την επανέναρξη των τηλεοπτικών εκπομπών προς την απανταχού ομογένεια.

Πηγή:panhellenicpost.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οκτωβρίου 14, 8:31

Λίγες μόλις ώρες μετά την πρώτη δημοσίευση του θέματος από την ΡΗΡ, άρχισαν να καταφθάνουν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μηνύματα από ομογενείς που ζητούν να λειτουργήσει και πάλι η δορυφορική της ΝΕΡΙΤ με εκπομπές προς την ομογένεια.