Σε δίκη παραπέμπεται ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος

Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος, κατηγορούμενος για τη δημόσια προτροπή του προς τους κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, που εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της επένδυσης. Σύμφωνα με εισαγγελική πηγή, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου, ενώ η κατηγορία αφορά την πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη αδικήματος (σε βαθμό πλημμελήματος).

Η παραπάνω δήλωση είχε γίνει στο περιθώριο της περυσινής ομιλίας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και καταγράφηκε σε βίντεο που αναπαρήχθη μέσω του Διαδικτύου, προκαλώντας την παρέμβαση του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, ο οποίος έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Γα την υπόθεση κλήθηκε η Ολομέλεια της Βουλής να αποφασίσει για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παν. Καμμένου, που -κατά πλειοψηφία- έκανε δεκτή την προηγούμενη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Σώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ