Το κορυφαίο βραβείο κινηματογράφου στην ομογενή Νάντια Τας

Με το βραβείο της εξαιρετικής προσφοράς της προς τον αυστραλιανό κινηματογράφο, τιμήθηκε η ομογενής σκηνοθέτης Νάντια Τας (Τασοπούλου). Στα τελευταία 25 χρόνια, η Νάντια Τας έχει σκηνοθετήσει, τόσο στην Αυστραλία όσο και στο Χόλιγουντ, μερικές από τις πιο αγαπημένες, αλλά και πολυβραβευμένες ταινίες, ενώ σπουδαία είναι η συμβολή της και στο αυστραλιανό θέατρο.Η ομογενής σκηνοθέτης με ένα από τα πολλά άλλα βραβεία της

Το βραβείο που της απονεμήθηκε είναι το κορυφαίο κινηματογραφικό βραβείο στη Βικτώρια.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γνωστού ηθοποιού Χάρβι Κέιτελ (συνεργάστηκαν πέρυσι στο «Fatal Honeymoon») που είπε ότι η Νάντια Τας «είναι μια από τις καλύτερες σκηνοθέτριες με τις οποίες έχω συνεργαστεί».

Η ίδια εξέφρασε τη βαθιά συγκίνησή της για τη σπουδαία αναγνώριση που της έκαναν οι συνάδελφοί της.
Η Νάντια Τας ταξιδεύει συνεχώς στην Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, αλλά δεν ξεχνά ποτέ και το χωριό Λόφοι της Φλώρινας.
Στο ενεργητικό της έχει 15 κινηματογραφικές παραγωγές, αυστραλιανές και αμερικανικές, αλλά και τηλεοπτικές -μεταξύ των οποίων μια σειρά του BBC- και κρατά στα χέρια της δεκάδες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Είναι η δημιουργός της ταινίας «Μάλκολμ», που κέρδισε οκτώ βραβεία του Αυστραλιανού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου και ακόμη 15 διεθνή, καθώς και των «Stark», «Ρure Luck», «Rikky and Pete», «The Βig Steal» και «Amy», που γνώρισε, επίσης, μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία με 28 βραβεία.
Επίσης, έχει σκηνοθετήσει και την τηλεταινία της Ντίσνεϊ «Childstar», βασισμένη στη ζωή της Σίρλεϊ Τεμπλ.