Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του εφετείου που αθώωσε τον Μπερλουσκόνι

Δεν συμμερίζεται την απόφαση των συναδέλφων του που εκδίκασαν την υπόθεση

Ο Ιταλός δικαστικός, Ενρίκο Τράνφα, πρόεδρος του δεύτερου τμήματος του εφετείου το Μιλάνου, το οποίο και αθώωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κατηγορία συμμετοχής σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία, αποφάσισε να υποβάλει την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή του.

Σύμφωνα με την αιτιολογία της απόφασης, η οποία έγινε γνωστή εχθές, η αθώωση οφείλεται στο ότι δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μπορεί να γνώριζε πως η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη, όταν είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή μαζί της, στις αρχές του 2010.

Μεγάλο μέρος του ιταλικού τύπου αναφέρει ότι ο Τράνφα παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι δεν συμμερίζεται το πνεύμα και το περιεχόμενο της απόφασης και με τους υπόλοιπους συναδέλφους του που εκδίκασαν την υπόθεση.

«Σε όλη μου την ζωή δεν κινήθηκα ποτέ επιπόλαια. Η απόφασή μου είναι αποτέλεσμα σκέψης και προβληματισμού. Ο καθένας ας σκεφθεί ότι θέλει» δήλωσε ο Ενρίκο Τράνφα, 70 ετών, στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

NewsBeast.gr