Ολάντ: Προωθούμε μεταρρυθμίσεις για λόγους εθνικού συμφέροντος, όχι για τις Βρυξέλλες

«Η Γαλλία θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, όχι για να ικανοποιήσει τις Βρυξέλλες αλλά προς όφελος του εθνικού συμφέροντος» τόνισε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαιώνοντας την ένταση στις σχέσεις Παρισιού-Βρυξελλών με αφορμή το γαλλικό προϋπολογισμό.

«Δεν θα πραγματοποιήσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις οδηγίες που δίνει από την Ευρώπη ή τους διεθνείς οργανισμούς. Εφαρμόζουμε τις μεταρρυθμίσεις αυτές για την ανάπτυξη και την απασχόληση» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην έδρα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) στο Παρίσι.

Σε ερώτηση που τού τέθηκε για τα αριθμητικά στοιχεία του ΟΟΣΑ που προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ της Γαλλίας κατά 3,7% σε ορίζοντα 10ετίας εάν οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί και ανακοινώσει το Παρίσι εφαρμοστούν, ο Ολάντ τόνισε ότι λαμβάνει υπόψη «με μεγάλη επιφύλαξη αυτά τα στοιχεία, έστω κι αν προσδίδουν νόημα σε αυτά που κάνουμε».

«Είναι μια ενθάρρυνση για να συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που μετράει δεν είναι τόσο οι μεταρρυθμίσεις, όσο η ταχύτητα με την οποία εφαρμόζονται».

Πηγή: skai.gr