ΤΕΛΙΚΟ: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη εκτός έδρας πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πανιωνίου με 1-0, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Το γκολ του Ακόστα στο 62΄ χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που είχε να νικήσει από την πρεμιέρα της περιόδου.

Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο ματς και στα πρώτα 11′ έφτασε δύο φορές με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Βελλίδη.

Και στις δύο πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννου, ο οποίος στο 7΄ προσπάθησε να «κρεμάσει» το γκολκίπερ του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά μετά το σουτ του επιθετικού των κυανέρυθρων μέσα από την περιοχή βρήκε στην πλάτη του Τζημόπουλου κι έφυγε κόρνερ.

Οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν στη συνέχεια, χωρίς, ωστόσο, να είναι απειλητικοί προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Δύο σουτ του Τσάβες έγιναν εύκολη «λεία» για τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ενώ στο 40΄, ο Βελλίδης είπε «όχι» στο τεχνικό σουτ του Γιάννου μέσα από την περιοχή.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πιο απειλητικός και στο 58΄ «άγγιξε» το γκολ με την κεφαλιά του Τσάβες που απόκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.

Το ματς «άνοιξε» περισσότερο στη συνέχεια, καθώς καμία ομάδα δε «βολευόταν» με την ισοπαλία. Η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τελικά αυτή που προηγήθηκε.

Στο 62΄ από την εξαιρετική ενέργεια του Τσάβες και την ασίστ την κατάλληλη στιγμή, ο Ακόστα σε κενό τέρμα έβαλε μπροστά τους Γιαννιώτες (1-0).

Προσπάθησε να αντιδράσει ο Πανιώνιος και στο 72΄ είχε το σουτ του Κολοβού που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Βελλίδης, ωστόσο, δεν απείλησε άλλη φορά την εστία των φιλοξενούμενων και γνώρισε την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα του.

Διαιτητής: Τ.Παπαπέτρου (Αθήνας)

Κίτρινες: Πάνος, Σιώπης – Κρητικός, Σαπαλίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής (84΄ Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (55΄ Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνη (80΄ Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (57΄ Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (68΄ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες (84΄ Φόνσι), Λίλα.

Αποτελέσματα:

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(62΄ Ακόστα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 16
2. Βέροια 15
3. Ολυμπιακός 13
. Καλλονή 13
5. Ατρόμητος 10
. Παναθηναϊκός 10
. Κέρκυρα 10
. Αστέρας Τρίπολης 10
9. ΟΦΗ 9
10. ΠΑΣ Γιάννινα 8
11. Πανιώνιος 7
12. Πλατανιάς Χανίων 6
. Ξάνθη 6
14. Πανθρακικός 5
15. Εργοτέλης 4
. Παναιτωλικός 4
17. Νίκη Βόλου 3
18. Λεβαδειακός 2

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ