Ουγγαρία: Απέσυραν έντρομοι το νόμο για φορολόγηση του ίντερνετ

Μετά από μέρες μαζικών διαδηλώσεων, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει την προγραμματισμένη φορολόγηση στη χρήση του Διαδικτύου και θα επανεξετάσει το θέμα το επόμενο έτος.UNGARY-INTERNET-TAX_b2

Από την Δευτέρα που ανακοινώθηκε η επιβολή φόρου στη διαδικτυακή κίνηση, χιλιάδες Ούγγροι βγήκαν στους δρόμους, καταγγέλλοντας ως αντιδημοκρατικά τα σχέδια της συντηρητικής κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν.

Προσπαθώντας να σώσει την ήδη χαμηλή δημοτικότητά του- αν και μόλις 6 μήνες στην πρωθυπουργία- ο Ορμπάν δήλωσε ότι ο φόρος δεν θα πρέπει να εισαχθεί επειδή «οι άνθρωποι έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την ορθολογικότητα» του μέτρου.

“Δεν είμαστε κομμουνιστές,” δήλωσε ο πρωθυπουργός στο κρατικό ραδιόφωνο. “Εμείς δεν κυβερνάμε κατά του λαού, αλλά μαζί με τους ανθρώπους.” Ωστόσο, είπε ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει το θέμα για εθνική διαβούλευση από τα μέσα Ιανουαρίου .

Αρχικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει τις διαδηλώσεις ως πρωτοβουλία της αριστερής πτέρυγας. Ωστόσο, γρήγορα έγινε σαφές, ότι αντίθετοι στην φορολόγηση της χρήση διαδικτύου ήταν νέοι από όλο το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένων πολλών που είπαν ότι διαδήλωναν για πρώτη φορά.

News.gr