Δημοσκόπηση: Όχι σε πρόωρες εκλογές

Μπροστά στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, διευρύνεται η διαφορά υπέρ της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας.

Όπως καταγράφει η έρευνα της εταιρείας metrisi, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ποσοστό 51,6% διαφωνεί με τις πρόωρες κάλπες έναντι του 39,8% που ζητά εκλογές, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 23,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα Πρωθυπουργού με διαφορά 6,7% (39,9% έναντι 33,2%), ενώ, επίσης, προηγείται του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ως ο καταλληλότερος, για να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα (46,7% έναντι 27% του κ. Τσίπρα) όσο και για να προασπίσει τη χώρα από τις «κερδοσκοπικές επιθέσεις» στην πορεία εξόδου από την ύφεση (45,9% έναντι 24,5% αντίστοιχα).

Επίσης, η ΝΔ θεωρείται καταλληλότερη από το 33,6% των ερωτηθέντων, για να βγάλει τη χώρα από την ύφεση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 26,4%, αλλά και το κόμμα που έχει «ισχυρή ομάδα» για τη διακυβέρνηση της χώρας (29,2% έναντι 23,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ).

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, όμως η ΝΔ εμφανίζει αύξηση της συσπείρωσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ψαλίδα στο 3,1%. Όπως καταγράφει η δημοσκόπηση, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 27,2% έναντι 24,1% που συγκεντρώνει η ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,4%.

Με οριακές διαφορές ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,3%. Οι «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη εμφανίζουν 2,2%, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. καταγράφει 1,2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα. Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται στο 14,9%.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής-enikos.gr