Οργή για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Victoria’s Secret

Τις έντονες επικρίσεις δεκάδων γυναικών και κυρίως μητέρων δέχεται τις τελευταίες ημέρες η γνωστή εταιρεία εσωρούχων, Victoria’s Secret, με αφορμή μια διαφήμιση για τη νέα σειρά των εσωρούχων της. Υπό τον τίτλο «The Perfect Body», δηλαδή το τέλειο σώμα, τα μοντέλα της εταιρείας ποζάρουν στον φακό μόνο με τα εσώρουχά τους.

«Το τέλειο “σώμα”, τέλεια εφαρμογή, τέλεια άνεση, απίστευτα απαλά», αναφέρει πάνω στη διαφημιστική αφίσα η εταιρεία, μια λεζάντα η οποία έμελλε να προκαλέσει ένα κύμα οργής εναντίον της από γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο η Victoria’s Secret προωθεί ένα μη ρεαλιστικό πρότυπο για τα νέα κορίτσια, την εικόνα ενός σώματος απίστευτα αδύνατου το οποίο δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των γυναικών.

«Δέκα υπερβολικά αδύνατα κορίτσια, φορώντας σουτιέν με έξτρα ενίσχυση, προωθούν τη σειρά της Victoria’s Secret για το “τέλειο σώμα”», έγραψε δημοσιογράφος της Daily Mail, σχολιάζοντας το θέμα.ImageHandler

Μάλιστα, έκανε λόγο για σκόπιμη προβολή ενός ιδεώδους για τη γυναικεία ομορφιά, που είναι τόσο «στενό», σε σημείο που φτάνει να είναι «ανέφικτο».

Πάντως, μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 10.000 υπογραφές στη Βρετανία από γυναίκες αλλά και άντρες που απαιτούν από την εταιρεία να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το «ανεύθυνο μάρκετινγκ» της νέας σειράς εσωρούχων.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, άτομο από το περιβάλλον της Victoria’s Secret έσπευσε σχολιάσει τη διαφήμιση, εξηγώντας ότι η εταιρεία δεν εννοεί κυριολεκτικά ότι τα μοντέλα της έχουν το τέλειο σώμα, αλλά πως απλά κάνει ένα «παιχνίδι» με τις λέξεις, αναφορικά με το πόσο άνετη είναι η νέα της κολεξιόν.

Πηγή: Protothema.gr