Σαμαράς: Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν

Τη θέση του για την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο κ. Παπούλιας, κάτι που είχε τονίσει και κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι τον άκουσε για την ανάγκη συνεννόησης να το λέει και μεσημέρι (σ.σ. στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) και τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως.

«Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον κ. Κ. Παπούλια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα του εκθέσει τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση και θα του παρουσιάσει τα βήματα που θα ακολουθήσουν της τρέχουσας αξιολόγησης και τα οποία θα οδηγήσουν στην έξοδο από τη μνημονιακή εποχή.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συζήτηση θα αποτελέσουν τα εθνικά μας θέματα και ειδικά οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για το επικείμενο ταξίδι του, στα τέλη της εβδομάδας στην Κύπρο και εν συνεχεία στην Αίγυπτο, όπου θα μετάσχει σε τριμερή διάσκεψη.

ethnos.gr