ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Η πιπίλα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Πάρτε του επιτέλους μια πιπίλα να σταματήσει το κλάμα!

Ουάααα, ουάααα, σπάσανε τα νεύρα μας!

Αφού δεν μπορεί να περιμένει, δώστε του μια καραμούζα να παριστάνει το …σταθμάρχη! Θα σφυρίζει όταν του αρέσει και θα διώχνει τα τρένα όταν θέλει! Ένα-ένα ή και όλα μαζί! Έτσι να γίνονται ένας αχταρμάς να το φχαριστιέται η καρδούλα του!

Α πα πα, ούτε δοντάκια να έβγαζε!  Προχθές ήτανε, λέει, η παγκόσμια Ημέρα θηλασμού! Δεν το πήγαιναν στο Ζάππειο να χορτάσει…βυζί;

Εκεί, όμως, ε;  βυζάκια έξω λοιπόν! Όχι ότι είναι κακό ή πονηρό, αλλά και η …ανάγκη μας είναι φυσική, δεν την κάνουμε όμως δημοσίως!

Εγώ, πάντως, ήξερα κι άλλο μωρό που όλοι έλεγαν πως θα γινότανε καίσαρας στη θέση του καίσαρα. Πάνε κάτι χρονάκια τώρα που έχουμε χάσει τα ίχνη του και δίνει φευγαλέα ταπεινή παρουσία μόνον σε κάτι …παιδικά γενέθλια!

Έτσι είναι. Τα μωρά ζούνε στο δικό τους κόσμο! Έναν κόσμο που τον φτιάχνουν όπως θέλουν και τον κάνουν ό,τι θέλουν!

Κάποτε τους κάνει ο κόσμος ό,τι θέλει αλλά αυτό είναι από άλλο παραμύθι. Στο δικό μας ούτε λύκους έχει ούτε δράκους! Μόνον κάτι γέρους σοφούς που δείχνουν τον δρόμο της Αρετής και της Κακίας!

Εκείνοι δείχνουν το δρόμο, εσύ, όμως, πρέπει να επιλέξεις… Εύκολο πράγμα είναι;

Άντε να έρθουν κι αυτές οι Αποκριές να ντυθεί καθένας ό,τι θέλει! Να φοράμε και μουτσούνες να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και ο…Ξηρός!

Αλήθεια, που χάθηκε αυτός; Άντε, ώρα είναι βγάλει κανένα μανιφέστο να ζητάει κι αυτός …εκλογές! Λέτε να βάλει και υποψηφιότητα;

Α, ρε Πρόεδρε, να μην έχεις εξουσίες! Ούτε καν  φιλοδοξίες! Διότι τι φιλοδοξίες να έχεις δίχως εξουσίες; Νουθεσίες, όμως, μπορείς να απευθύνεις. Αλλά θα μου πεις τώρα, αν ήθελε νουθεσίες το παιδί σε σένα θα ερχότανε;

Αυτόν καλέ, δεν τον χωράει ο τόπος!  Ούτε εξαρτημένος από …εξουσία να ήτανε!!!

Είπα παιχνίδι και μου γεννήθηκε η απορία: εκείνη η έρημη η …αριστερά, τι τους απέγινε; Ούτε στο συναμεταξύ τους πια δεν την αναφέρουν! Στα αζήτητα την ξεχάσανε! Αλλά τώρα φλερτάρουν την μορφονιά, με την …αριστερά της Παπαρήγα θα ασχολούνται;

Τώρα τρέχουν κάθιδροι στα σαλόνια και στα living room. Κάθονται σε αναπαυτικές πολυθρόνες  και πίνουν, όπως όλοι οι Έλληνες, τη φραπεδιά τους!

Καλά κάνουν! Κάποτε, ακόμη και τα μωρά, ενηλικιώνονται! Ώρες είναι να φοβίζουμε τους ψηφοφόρους με τον …μπαμπούλα; Νέα ή Παλιά Ελλάδα γίνεται. Αριστερή Ελλάδα δεν γίνεται!

Όσα είχανε αποκτήσει με τους άλλους  ίσαμε σήμερα και τα χάσανε θέλουν πίσω οι ψηφοφόροι, όχι να τους πάρουν οι αριστεροί και τα ρέστα!

Έτσι γίνεται πάντα. Αριστερά αγωνίζεσαι, δεξιά κυβερνάς! Κάτι θα θυμούνται και οι Κύπριοι…