Έσπασαν φράγματα σε ποτάμια στην Ιταλία, εκκενώνονται σπίτια

Τα φράγματα δυο ποταμών έσπασαν στην πόλη Καρράρα της κεντρικής Ιταλίας με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν και να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια.

Οι αδιάκοπες βροχοπτώσεις επιτείνουν το πρόβλημα.

Δεκάδες οικογένειες εκκενώνουν τα σπίτια τους ενώ πολλοί άνθρωποι που ζουν σε υπόγεια ή ισόγεια ανεβαίνουν στις ταράτσες πολυκατοικιών για να σωθούν από τα νερά.

Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας, νωρίς το πρωί, κατάφεραν να σώσουν δυο αλλοδαπούς οι οποίοι ζούσαν σε εργαστήριο ξυλείας, κοντά στον ποταμό Καριόνε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, για να μπορέσει να προσφέρει άμεση και αποτελεσματική βοήθεια, χρησιμοποίησε πλωτά μέσα και ελικόπτερα, με τα οποία και μετέφερε τρία άτομα, ελαφρά τραυματισμένα, στα νοσοκομεία της πόλης.

Η λάσπη και τα ορμητικά νερά προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Καρράρα, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις της ευρύτερης περιοχής της Τοσκάνης. Τα σχολεία, σήμερα, παραμένουν κλειστά.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία έχει προκαλέσει και την ανησυχητική άνοδο της στάθμης ποταμών στην περιφέρεια της Γένοβας και του Τορίνο, όπου η πολιτική προστασία παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της όλης κατάστασης.