Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου παρουσία Χαρδούβελη

Αθήνα
Συνάντηση είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.Παρών ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, δεδομένου ότι η συνάντηση αφορά την προετοιμασία του Eurogroup της Πέμπτης.

Ο ίδιος ο Γκίκας Χαρδούβελης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τόνισε ότι η συμφωνία με την τρόικα για την «επόμενη ημέρα» πρέπει να κλείσει το συντομότερο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι πρόωρες εκλογές.Ο υπουργός είπε ακόμα ότι η συμφωνία για την επόμενη μέρα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, καθώς η όποια καθυστέρηση έχει κόστος και προέβλεψε πως αμέσως μετά τη συμφωνία θα υπάρξει αποκλιμάκωση των spreads και τα υπόλοιπα κόμματα θα προστρέξουν στην κυβερνητική γραμμή.

Κατ΄ιδίαν σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου

Εν συνεχεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολούθησε κατ’ ιδίαν σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο εν όψει του ταξιδιού στην Κύπρο και στην Αίγυπτο.

Το μεσημέρι της Τρίτης σε ομιλία του στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

«Αυτή η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου δημιουργεί ένα ακόμη μέτωπο, μια ακόμη κρίση, σε μια ήδη ταραγμένη περιοχή, τη στιγμή που η Συμμαχία και η διεθνής κοινότητα είναι και πρέπει να είναι επικεντρωμένες στις πολύ σοβαρές κρίσεις» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία τριμερούς συνεργασίας της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο, τόνισε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του Μεσογειακού Διαλόγου, με στόχο όχι μόνο τις συνέργειες στην ενέργεια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή για σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία των λαών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ