Εκτός Κυβέρνησης ο Στύλιος για την φραστική επίθεση στην Κανέλλη.

Την παραίτηση του Γιώργου Στύλιου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής του με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 13:30 ο Γιώργος Στύλιος πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να  υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ η κυρία Κανέλλη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις τόνισε ότι «ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο».

ΚΚΕ: Εκθετη η κυβέρνηση

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την «προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου», ο οποίος από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για τον υποσιτισμό των παιδιών, ζητώντας δωρεάν γεύματα στα σχολεία, «κατέφυγε σε -πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη- κακοήθη φραστική επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ».

Σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «η απαράδεκτη αυτή στάση, που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια».

Πώς και γιατί ζητήθηκε η παραίτηση Στύλιου

Ολα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή. Σε κάποια στιγμή η σύγκρουση μεταξύ της βουλευτού του ΚΚΕ και του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου βγήκε εκτός ορίων, με τον τελευταίο να λέει απευθυνόμενος στην κυρία Κανέλλη την απαράδεκτη φράση «εσείς θέλετε Κασιδιάρη».

Η ερώτηση που είχε καταθέσει προς το υπουργείο Παιδείας η κυρία Κανέλλη αφορούσε στα προγράμματα σίτισης στα σχολεία. Στην Ολομέλεια, για να απαντήσει στη βουλευτή του ΚΚΕ, βρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα που ήδη τρέχουν από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Μου θυμίζετε την Αντουανέτα»

Οταν η κα Κανέλλη πήρε τον λόγο, απευθυνόμενη στον υφυπουργό τού είπε ότι ο τρόπος που της απαντά της θυμίζει την Αντουανέτα και ότι δεν την ενδιαφέρει να ακούσει κάτι παραπάνω και θα αποχωρήσει.

«Εγώ μεγάλωσα σε χωριό»

Στη δευτερολογία του ο κ. Στύλιος είπε, μεταξύ άλλων, ότι εκείνος μεγάλωσε σε χωριό και ότι έχει περάσει δύσκολα και όχι εύκολα, όπως η κα Κανέλλη, κάτι το οποίο εξόργισε τη βουλευτή του ΚΚΕ, που άρχισε να φωνάζει από κάτω «ντροπή» και να λέει ότι δεν θέλει να ακούσει κάτι παραπάνω και ότι θα αποχωρήσει.

O υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος

«Ακούστε εδώ, κυρία Κανέλλη. Εσείς θέλετε Κασιδιάρη»

Τότε η κατάσταση φαίνεται ότι βγήκε εκτός ελέγχου, με τον υφυπουργό Παιδείας να λέει απευθυνόμενος στη βουλευτή: «Ακούστε εδώ, κυρία Κανέλλη. Εσείς θέλετε Κασιδιάρη». Μάλιστα, την αναφορά του αυτή στον χρυσαυγίτη βουλευτή ο υφυπουργός Παιδείας την επανέλαβε ακόμη δυο φορές, λίγο πριν κάνει… επιχείριση συμμαζέματος, λέγοντας ότι «εγώ όμως δεν θα γίνω».

Δριβελέγκας: Είναι άπειρος

Στον καβγά παρενέβη και ο Γιάννης Δριβελέγκας, που εκτελούσε χρέη προεδρεύοντος, λέγοντας «τι είναι αυτά που λέτε, κύριε υφυπουργέ;» και, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόνισε ότι ο κ. Στύλιος είναι άπειρος.

Η Λιάνα Κανέλλη αποχώρησε από την αίθουσα και εξοργισμένη κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη για να του κάνει τα παράπονά της. Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη λύπη του και τη συμπαράστασή του στη Λιάνα Κανέλλη.

Aποδικιμάζει έντονα τον υφυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ

Το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου με μια σκληρή ανακοίνωση αποδοκίμασε τη συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας. «Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδοκιμασία και από το ΠΑΣΟΚ

Την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του Υφυπουργού Παιδείας Γεωργίου Στύλιου απέναντι σε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καταδικάζει απερίφραστα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ .

Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της Κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ.

 

iefimerida.gr