Ξεσαλώνουν ακόμα και τώρα με τη φοροδιαφυγή

Οι νέοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έβγαλαν… “λαβράκια” σχετικά με την φοροδιαφυγή, αφού τα εισοδήματα που αποκρύπτονται είναι εξωφρενικά.

Απ’ όλα έχει ο… μπαξές σχετικά με τους επαγγελματικούς κλάδους. Γιατροί, δικηγόροι, αγρότες, κτηματομεσίτες, εργολάβοι, ακόμη και… πρώην διευθυντής τράπεζας!

Οι… γιατροί φοροφυγάδες

– Γυναικολόγος και μία παιδίατρος στη Θεσσαλονίκη απέκρυψαν εισοδήματα 2.200.000 ευρώ.

– Γυναικολόγος στην Κρήτη δεν είχε δηλώσει 680.000 ευρώ.

– Γιατρός στη Λήμνο, στην κωμόπολη Μύρινα δεν δήλωσε εισοδήματα 986.000 ευρώ. Κατόπιν ελέγχου, το ποσό αυτό βρέθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στο διάστημα 2009 έως 2011.

– Γιατρός, ογκολόγος στο Κολωνάκι απέκρυψε 6.800.000 ευρώ που προέρχονταν από εισοδήματά του στο χρονικό διάστημα 2012- 2014.

– Τέσσερις πανεπιστημιακοί γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ είχαν εισπράξει από το δημόσιο ένα εκατ. ευρώ για ερευνητικά προγράμματα, όμως… “ξέχασαν” να δηλώσουν το ποσό.

Δικηγόροι και αγρότες

– Τρεις δικηγόροι στην Αθήνα και την Πάτρα δεν δήλωσαν εισοδήματα 3 εκατ. ευρώ.

– Δικηγόρος στην Πάτρα δεν είχε κόψει απόδειξη σε 155(!) περιπτώσεις, την ώρα που ακόμη οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν να εντοπίσουν πόσα χρήματα δεν είχε δηλώσει στην εφορία.

– Αγρότης από τη Θήβα εισέπραττε επιδοτήσεις χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια 2.116.000 ευρώ για αρκετό χρονικό διάστημα και χωρίς να τον έχει πάρει “μυρωδιά” κανείς.

Και οι λοιποί…

– Πρώην διευθυντής τράπεζας στη Θάσο δεν δήλωσε 1,5 εκατ. ευρώ.

– Αλβανός εργολάβος στους Παξούς εντοπίστηκε να μην είχε δηλώσει επίσης 1,5 εκατ. ευρώ.

– Κτηματομεσίτης για τη αγορά δύο πολυτελών επαύλεων στο Πόρτο Χέλι απέκρυψε εισόδημα 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ένας συνάδελφός του απέκρυψε εισόδημα 2.200.000 ευρώ από την αγορά βίλας στην Χαλκιδική.

– Οκτώ επιχειρηματίες εντοπίσθηκαν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να εισπράττουν εικονικά τιμολόγια από αθλητικά σωματεία συνολικής αξίας 3.390.000 ευρώ.

– Επιχειρηματίας στην Πρέβεζα που ασχολείται με το real estate εμφανίζεται να αγόρασε, από την Ολλανδία αντί 169.000 ευρώ τεχνικό εξοπλισμό για συσκευαστήριο οπωρολαχανικών, αλλά το πούλησε 1.329.000 ευρώ.

Πηγή:NewsIt.gr