Εμινέμ: Σκιά του εαυτού του από τα χάπια

Στο παρελθόν έχει παραδεχτεί ότι η συστηματική χρήση σκληρών ναρκωτικών παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Ο λόγος για τον Εμινεμ ο οποίος εμφανίστηκε δραματικά αλλαγμένος.

Είχε καιρό να κάνει δημόσια εμφάνιση ο διάσημος ράπερ Εμινέμ και εμφανίστηκε εμφανώς καταβεβλημένος, με αποτυπωμένα στο πρόσωπό του τα σημάδια των καταχρήσεων. 

Αν και δεν αποχωρίστηκε το χαρακτηριστικό μαύρο σκουφί του, δεν κατάφερε να κρύψει το σκαμμένο, κατάκοπο πρόσωπό του,προκαλώντας τα σχόλια των μέσων ενημέρωσης.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Εμινέμ είχε παραδεχθεί πως ξεκίνησε τη χρήση ναρκωτικών το 2002, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «8 Mile», στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Όπως ανέφερε ο ίδιος έπρεπε να είναι ξύπνιος και να δουλεύει για 16 ώρες κάθε μέρα, γεγονός που τον οδήγησε να παίρνει ισχυρές ποσότητες συνταγογραφούμενων χαπιών, όπως Vicodin και Valium.

Το 2005 και ενώ είχε συνειδητοποιήσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ για τρία χρόνια έκανε ένα διάλειμμα από την καριέρα του.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πώς να κερδίσετε χρήματα πουλώντας ναρκωτικά» που προβλήθηκε το 2013, ο Εμινεμ που έχει διχάσει το κοινό αποκάλυψε πως παραλίγο να χάσει τη ζωή του έπειτα από ισχυρή δόση ναρκωτικών ουσιών. «Αν είχα πάει στο νοσοκομείο 2 ώρες αργότερα θα είχα πεθάνει. Τα όργανα μου είχαν καταστραφεί. Το συκώτι μου, τα νεφρά μου, τα πάντα. Ήταν θέμα λεπτών να σταματούσε και η καρδιά μου».

Ωστόσο ο μουσικός μετά την εξαγωγή του από το νοσοκομείο, κατάφερε να μείνει μακριά από τις ουσίες μόνο για ένα μήνα.

NOOZ