Πλήθος κόσμου και …celebrities στον αυθεντικό Μαραθώνιο

41A66BCFE8A231C0C5A37CDE9059E63BΟι star της εγχώριας showbiz έβαλαν τα αθλητικά τους και τρέχουν για καλό σκοπό!

Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στις διάφορες κατηγορίες του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Συνολικά πάνω από 35.000 δρομείς θα πάρουν μέρος στις διαδρομές, σπάζοντας το ρεκόρ συμμετοχών
Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι ήρθαν από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρξουν μουσικά σύνολα για τη ψυχαγώγηση των θεατών
Μεγάλη η ζήτηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας λόγω του Κλασικού Μαραθωνίου

 

Η εκκίνηση του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δόθηκε στις 9 το πρωί ακριβώς, με τη συμμετοχή 13.000 δρομέων. Νωρίτερα είχαν ξεκινήσει οι συμμετέχοντες στον δρόμο των 10 χιλιομέτρων και 5 χλμ. 

Ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν οι νικητές στους άνδρες και στις γυναίκες,  στα 10 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, με επιδόσεις 31:39 και 35:28, αντίστοιχα.

Στα 5χλμ. ο Κώστας Νακόπουλοςκατάφερε να τερματίσει για τρίτη φορά συνεχόμενη πρώτος με 15.26. Ο πρωταθλητής των 800 μ., κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο, είχε καταφέρει να επικρατήσει τόσο το 2012 όσο και το 2013. Όσον αφορά τις γυναίκες, πρώτη βγήκε η Ελένη Θεοδωροπούλου, με 17.39. 

Η Αττική ζεί και αναπνέει για τον Μαραθώνιο καθώς σε όλες τις πόλεις διεξάγονται τοπικοί παιδικοί δρόμοι, όπως άλλωστε και στο κέντρο της Αθήνας με φόντο το Καλλιμάρμαρο με 35.000 συνολικά συμμετοχές. Ο καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές και αναμένεται ένας ακόμα πολύ όμορφος αγώνας.

Οι καλύτεροι του Μαραθωνίου Αθήνας, θα κοντραριστούν με στόχο τη νίκη και γιατί όχι και μια επίδοση καλύτερη από το 2.11.35 που κατέχει ο νικητής του 2012 και 2010 Raymond Bett και αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Ο Κενυάτης με ατομικό ρεκόρ από τον μαραθώνιο του 2013 στο Ρότερνταμ 2.10.50 ευελπιστεί φέτος να επιστρέψει στις νίκες κάτι που δεν κατάφερε να κάνει πέρυσι όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

Γνώση των δυσκολιών της Αυθεντικής διαδρομής έχει πλέον και ο περσινός νικητής της απόστασης, ο επίσης Κενύατης Kipkogei Yego. Ο 27χρονος έκανε πέρυσι την έκπληξη και κατάφερε να στεφθεί νικητής, ωστόσο φέτος επιστρέφει στην Αθήνα ως ένα από τα φαβορί. Ο Yego έτρεξε φέτος τον Φεβρουάριο, την απόσταση σε 2.11.54 στον Μαραθώνιο του Μαρακές.

Ένας άλλος Κενυάτης ο Kiptanui Chobei αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα. Δίχως πολλές περγαμηνές, αλλά με 2.07.35, ατομικό ρεκόρ από πέρυσι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να χτυπήσει ακόμη και την πρώτη θέση. Φέτος ο αθλητής έκανε έναν μόνο έκανε έναν μαραθώνιο σε 2.16.23. Στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν ακόμη οι Κενυάτες Chesang Kurui (2.08.56) και Robert Mwangi (2.09.02).

Φέτος η διαδρομή θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένης της παρουσίας δρομέων από την Αιθιοπία, καθώς στην Αθήνα βρίσκεται για να τρέξει ο Belete Mekonen Gezu 2.10.34, από το 2011.
Στις γυναίκες, η περσινή νικήτρια Nancy Joan Rotich (2.33.56), φαίνεται πως θα έχει το προβάδισμα και στον φετινό αγώνα, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή και της Ρωσίδας Kamila Khanipova (2.35.31), δεύτερη το 2011.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, που γίνεται παράλληλα με τον διεθνή αγώνα. Στους άνδρες, ο περσινός νικητής Χριστόφορος Μερούσης, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο, ξέροντας όμως, πως θα δεχθεί μεγάλη πίεση από τους Μιχάλη Παρμάκη (νικητή το 2013) και Κώστα Πούλιο, που θα επιδιώξει φέτος την πρώτη του νίκη στην αυθεντική διαδρομή. Καθοριστικό ρόλο στην κούρσα θα παίξει και ο πρωταθλητής του αγωνίσματος, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, που από φέτος θα ρίξει εκ νέου το βάρος του στον μαραθώνιο.

Ανοιχτός αγώνας θα γίνει και στις γυναίκες, με την πρωταθλήτρια των τελεταίων ετών, Μάγδα Γαζέα να έχει τον πρώτο λόγο. Η Ντενίζ Δημάκη και η Σοφία Ρήγα, θα κυνηγήσουν επίσης την πρώτη θέση, ενώ ντεμπούτο στο αγώνισμα κάνει και η Ουρανία Ρέμπουλη.