Σαμαράς στην “Κ”: Αιχμή του δόρατος η μείωση του χρέους στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων

Με αιχμή του δόρατος τη μείωση του χρέους, θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων, τονίζει σε άρθρο του, στην «Καθημερινή», ο Πρωθυπουργός.

Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο “Η επομενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο”, ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, -χωρίς να τον κατονομάζει- τον oποίο κατηγορεί για πολιτικές “που θα επιστρέψουν τη χώρα στα ελλείμματα”.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμα στο άρθρο του “ότι όποιος διακηρύσσει ότι το χρέος μας είναι ‘μη βιώσιμο’, δεν πηγαίνει σε “‘νέα διαπραγμάτευση’. Λέει στις αγορές να μην τον δανείζουν! Και πηγαίνει σε νέο αναγκαστικό δανεισμό, με νέους επαχθείς όρους! Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα – που με τόσο κόπο ξεπεράσαμε – δεν ‘χτυπά τη λιτότητα’. Αναγκάζεται να δανειστεί από εκείνους τους οποίους… ‘εκβιάζει’ να του κόψουν το χρέος.”

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ακόμη πως για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική αναθεώρηση που ξεκινά.

Περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής

“Η ελπίδα επιστρέφει, η Ελλάδα επιστρέφει” δήλωσε στο μεταξύ την Παρασκευή ο  Αντώνης Σαμαράς, χαιρετίζοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία η οικονομία επανέρχεται στην ανάπτυξη μετά από χρόνια ύφεσης, και είναι “πρωταθλήτρια” σε αναπτυξιακούς ρυθμούς στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί και από αυτή θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες, ενώ αφήνει αιχμές για την αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για πανηγυρική διάψευση όσων αμφισβητούσαν την ανάκαμψη και για “μιζέρια στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί.”

Πηγή: skai.gr