Ακόμη και η Ντόροθι Κινγκ απάντησε στην Καρντάσιαν: «Συγγνώμη Κιμ, οι Ελληνες το έκαναν πρώτοι και καλύτερα»!

Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ αποτελεί συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα με αφορμή την ανασκαφή στην Αμφίπολη.

Μέσω του προσωπικού της blog, η Κινγκ έχει εκφράσει τις δικές της εκτιμήσεις για το ποιος είναι ο νεκρός του τάφου, επιμένοντας ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ηφαιστίωνα, χωρίς ποτέ να αποκλείει και το ενδεχόμενο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα έχει εξαπολύσει επίθεση στους Σκοπιανούς και τους ισχυρισμούς τους ότι αυτοί είναι οι αληθινοί Μακεδόνες, μιλώντας για «γελοιότητα».

Ομως εκτός από τις ανασκαφές, η κ. Κινγκ παρακολουθεί και την επικαιρότητα.

Οπου τις τελευταίες ημέρες «πρωτοστάτησε» η φωτογράφηση της ανεπάγγελτης τηλεπερσόνας Κιμ Καρντάσιαν που προέταξε τα γυμνά της οπίσθια «απειλώντας» να ρίξει το Ιντερνετ από το… χαμό που θα προκαλούσε. Τα κατάφερε μεν, αλλά ως αποδέκτης ενός «κραξίματος» χωρίς προηγούμενο.

Ακόμη και η Ντόροθι Κινγκ απάντησε στην Καρντάσιαν: «Συγγνώμη Κιμ, οι Ελληνες το έκαναν πρώτοι και καλύτερα»!

Στην Καρντάσιαν «απάντησαν» εκατομμύρια χρήστες που «τρόλαραν» τις φωτογραφίες της με πολύ χιούμορ και χωρίς έλεος…

Μεταξύ αυτών και η γνωστή αρχαιολόγος. Η Κινγκ δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία του αγάλματος της Αφροδίτης Καλλιπύγου, με το σχόλιο «Συγνώμη Κιμ Καρντάσιαν, αλλά για μία ακόμη φορά οι Ελληνες το έκαναν πρώτοι και καλύτερα».

Σημειώνεται ότι η Αφροδίτη Καλλίπυγος θεωρείται το πιο τολμηρό αρχαιοελληνικό άγαλμα και αντίγραφά του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, μουσεία και δημόσιους χώρους. Απεικονίζει τη θεά του έρωτα με ανασηκωμένο το μανδύα της, να ρίχνει το βλέμμα πίσω από την ωμοπλάτη της προς τους δύο ξεσκέπαστους γλουτούς της.

imerisia.gr