Οδοφράγματα και μολότοφ στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Εξαρχείων όπου αναρχικοί έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές. Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ οι αστυνομικοί με συντονισμένη επιχελιρηση  προσπάθησαν να διαλύσουν τους αναρχικούς που έστησαν οδοφράγματα και άρχισαν πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς. Τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επεισόδια με χημικά και ξύλο είναι σε εξέλιξη στην Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 18.30, όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών για την επέτειο συμπλήρωσης 41 ετών από τη 17η Νοεμβρίου 1973 και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, έφτασε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τα περιορισμένα επεισόδια ξεκίνησαν στο ύψος του Νίμιτς, όταν μια ομάδα από το μπλογκ των Αντεξουσιαστών πέταξε ένα μπουκάλι προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που ανταπάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών

Σαράντα λεπτά νωρίτερα στην πρεσβεία έφτασαν και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα “Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα”. Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

 

Η σημαία έχει ήδη φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Νωρίτερα, σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές προέβη η Αστυνομία, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων.

Επί ποδός βρίσκονται 7.000 αστυνομικοί σε όλο το κέντρο της Αθήνας και τους δρόμους που θα κινηθεί η πορεία, για την αποτροπή επεισοδίων και βανδαλισμών.

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μέτρο σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηπους, αλλά και οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι του κέντρου.

Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές πέταξαν τα στεφάνια που κατέθεσαν οι πρυτάνεις του Αριστοτελείου και του πανεπιστημίου Μακεδονίας.

B59464293A886F0CB586BB8120C8DFE9