230 μετανάστες διασώθηκαν από ελληνικό δεξαμενόπλοιο!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πλοίαρχο του Δεξαμενόπλοιου ”ΒΥΖΑΝΤΙΟ”, κ. Αχιλλέα Σανούδο, είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον οποίο και έδωσε και συγχαρητήρια για τη διάσωση διακοσίων τριάντα (230) μεταναστών στη Μεσόγειο. Το Δεξαμενόπλοιο ανήκει στην«TSAKOS SHIPPING AND TRADING COMPANY» της οικογένειας Τσάκου.

Συγκεκριμένα το δεξαμενόπλοιο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης με προορισμό την Ελευσίνα, ενημερώθηκε από το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, για περιστατικό έρευνας και διάσωσης, ικανού αριθμού μεταναστών. Άμεσα έσπευσε στο υποδειχθέν σημείο, όπου εντοπίζοντας δύο λέμβους, διέσωσε συνολικά 230 μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Αυγούστα της Σικελίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνομιλία του με τον πλοίαρχο, τόνισε:

”Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου ”ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ”, για τη διάσωση 230 μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου πάνω σε δύο λέμβους στη Μεσόγειο. Η ενέργεια σας να σπεύσετε στο σημείο και να διασώσετε 230 ανθρώπινες ψυχές από τη θάλασσα αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και αφοσίωσης στο καθήκον.

Αποδεικνύει, παράλληλα, για ακόμη μία φορά, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη που διαπνέουν την ελληνική ναυτιλία επιβεβαιώνοντας τους λόγους που αυτή βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η διαχρονική προσφορά, άλλωστε, της οικογένειας Τσάκου, του Καπετάν Παναγιώτη και του υιού του Νίκου στην Ελληνική Ναυτιλία, τιμά τις παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης και τους ανθρώπους της, τιμά την ίδια μας την πατρίδα”.