Μπάχαλο η Βουλή με ηρωϊδα την Κωνσταντοπούλου

Για άλλη μία φορά ο χώρος της Βουλής θύμισε κακόφημο μπαρ, με εκφράσεις και συμπεριφορές που σίγουρα δεν αρμόζουν σε σοβαρούς και πολιτισμένους ανθρώπους.

Στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, η κα Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί τόσο στη δικαιοσύνη όσο και σε άλλους τομείς, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, που προκάλεσαν την αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών.

Έξξαλος με την κα Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Υψηλάντης την κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη και σημείωσε πως θα την καταγγείλει στον Πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές προς τους βουλευτές, ενώ της είπε χαρακτηριστικά: “θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως την διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή”.

Φωνάζοντας η κα Κωνσταντοπούλου τους έλεγε πως “δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα”.

Η λέξη “τραμπουκισμός” εξόργισε ακόμα περισσότερο τον κ. Υψηλάντη που της είπε: “τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα την διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ!”.

Στην οργή του κ. Υψηλάντη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και ξανάλεγε: “ακούστε φρασεολογία” για να της απαντήσει ο κ. Υψηλάντης: “βρε άντε από εδώ. ντροπή σου”.

Η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό όπου ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική και ζήτησε να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις “για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε.  Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών”.

Στον άγριο καυγά αναμίχθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριαζίδης, ο οποίος ακούστηκε σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες να της λέει “άντε μωρή από εδώ”.

Σε όλο αυτό το χαμό, χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές ο προεδρεύων της Επιτροπής, προκειμένου να αποσοβηθούν τα χειρότερα. Χαρακτηριστικό της έντασης είναι πως ο κ. Υψηλάντης μετά το επεισόδιο, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής.

Εκεί του μέτρησαν την πίεση, η οποία ήταν σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα, ενώ οι γιατροί του συνέστησαν να αποφεύγει τις εντάσεις. Με αφορμή αυτή τη συμβουλή λοιπόν ο κ. Υψηλάντης σκέφτεται να μην συμμετέχει σε επιτροπή που βρίσκεται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.