Ομογενής υποψήφια του κόμματος των Αυστραλών Χριστιανών

Η 44χρονη Ελένη Αράπογλου γεννήθηκε στην Αυστραλία από Ηπειρώτες γονείς. Μεγάλωσε στο Northcote και το Fitzroy και απέκτησε τις πρώτες εμπειρίες από τη ζωή στο Μιλκ Μπαρ των γονέων της.

Μυημένη στο εμπόριο, ειδικεύτηκε στη διεύθυνση επιχειρήσεων και τη δημοσιογραφία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό εκπόνησης προγραμμάτων για σωφρονιστικά ιδρύματα της Βικτωρίας.ara

Η κ. Αράπογλου είναι υποψήφια του κόμματος των Αυστραλών Χριστιανών (Australian Christians) στην έδρα Bulleen – στην οποία εκλεγόταν ο ομογενής πρώην υπουργός, Νίκος Κότσιρας. Η έδρα Bulleen συγκαταλέγεται στις «εύπορες» έδρες της Πολιτείας με το υψηλότερο ποσοστό ιδιόκτητων σπιτιών, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων ηλικίας άνω των 65 ετών. Η έδρα Bulleen είναι «ελληνοκατοικούμενη», η τέταρτη έδρα της Πολιτείας με τον περισσότερο ελληνικό πληθυσμό.
Η κ. Αράπογλου δηλώνει, ότι το κόμμα της πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, το δικαίωμα του πολίτη να αποκτά περιουσία και στη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών από το κράτος.

Κατά την ομογενή υποψήφια, απαιτείται αυστηρότερος έλεγχος των τελών (rates) που χρεώνουν οι Δήμοι επί της αξίας «ανακαινισμένων» ακίνητων περιουσιών. Η πρακτική αυτή υποχρεώνει τους δημότες να πληρώνουν υψηλότερα δημοτικά τέλη και τιμωρεί τους ιδιοκτήτες που ακινήτων περιουσιών που ξοδεύουν χρήματα για να τις βελτιώσουν, λέει.

Η κ. Αράπογλου επισημαίνει, ότι και ο φόρος μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας (stamp duty) είναι υψηλός και επιβαρύνει δυσανάλογα τους αγοραστές πρώτης κατοικίας ή τους πολίτες τρίτης ηλικίας που αποφασίζουν να μετακομίσουν σε μικρότερα σπίτια. «Είναι ένας απαρχαιωμένος φόρος, που δεν αντανακλά τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κοινό» τονίζει.

Οι Αυστραλοί Χριστιανοί υποστηρίζουν τη χρηστικότητα και τη διαφάνεια στον προγραμματισμό και την κατασκευή δημοσίων έργων, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κοινού και να μην ευνοούν προκλητικά τους κατασκευαστές έργων.
«Οι Αυστραλοί Χριστιανοί πιστεύουν στην ανάδειξη των πολιτών, των οικογενειών και των κοινοτήτων, όχι της γραφειοκρατίας, στην ελευθερία του κοινού να πιστεύει το θεό της επιλογής του, στο διορισμό δασκάλων θρησκευτικών, αρχές και αξίες που απειλούνται από το Εργατικό Κόμμα και τους Πρασίνους» καταλήγει.

ΠΗΓΗ:Neoskosmos.com