Γιατί η Μύκονος θα γίνει ο κορυφαίος προορισμός των Αυστραλών το 2015;

Οι Αυστραλοί θεωρούνται “εθισμένοι” με τα ταξίδια και είναι σπάνιο να συναντήσεις κάποιον που δεν έχει ταξιδέψει έστω μια φορά έξω από τη χώρα.

754303_Mykonos-GreeceΜέχρι τον Ιούνιο του 2014, πάνω από 9 εκατομμύρια Αυστραλοί είχαν ήδη ταξιδέψει στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα 383.000 σχεδίαζαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή κάπου έξω, σύμφωνα με στοιχεία του Αυστραλιανού Γραφείου Στατιστικών Πληροφοριών (Australian Bureau of Statistics information).

Μία νέα έρευνα από το «Skyscanner, The Future Laboratory and Trendhunter» έδειξε ότι μέσα στο 2015 οι Αυστραλοί θα επιλέξουν μία σειρά από νέους προορισμούς, σε σύγκριση με τις μέχρι τώρα συνηθισμένες επιλογές τους.

Στη λίστα με τους δέκα και συγκεκριμένα στη 2η θέση βρίσκεται η κοσμοπολίτικη Μύκονος για την οποία αναφέρεται: “Είναι ο μόνος Ευρωπαϊκός προορισμός που υπάρχει στη λίστα.

Η Μύκονος δεν είναι γνωστή για την κουλτούρα της, αλλά για το ότι τα καλοκαίρια βρίσκεται μόνιμα σε ρυθμούς πάρτι. Αποτελεί το 8% των αναζητήσεων και με τόσους διάσημους να περνούν τα καλοκαίρια τους εκεί, όπως ο Ronaldo, η Naomi Campbell και η Lindsay Lohan, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί.

Εδώ έχουμε το Top 10: 1) Μιανμάρ: Οι Αυστραλοί αφήνουν πίσω τους κοινότυπους προορισμούς όπως το Bali και εξερευνούν νέα μέρη της Ασίας με το Myanmar ναι είναι, σύμφωνα με την έρευνα, ο πιο «hot» προορισμός του επόμενου έτους. Το 59% των Αυστραλών έχει κάνει σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τη χώρα που εδώ και μισό αιώνα περίπου παραμένει απομονωμένη.

2) Μύκονος

3) Ισλανδία

4) Βραζιλία

5) Παναμάς

6) Νέα Καληδονία

7) Σεούλ, Νότια Κορέα

8) Κολόμπο, Σρι Λάνκα

9) Νικαράγουα

10) Οκινάουα, Ιαπωνία

 

Πηγή:www.lifo.gr