Την παραίτηση του υπουργού Άμυνας ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα

USA-MILITARY-HAGEL_b2Την παραίτηση του υπέβαλλε, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χάγκελ- ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος στο υπουργείο Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας και της κυβέρνησης των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα να ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Ομπάμα ζήτησε από τον Χάγκελ να παραιτηθεί την περασμένη Παρασκευή, μετά από μια σειρά συνεδριάσεων κατά τη τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι αξιωματούχοι είπαν στην NYTimes ότι ο Ομπάμα αποφάσισε να απομακρύνει τον 68 υπουργό Άμυνας επειδή δεν έχει τις ειδικές “δεξιότητες” που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας Ρεπουμπλικάνος με στρατιωτική εμπειρία που ήταν δύσπιστος σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ, ο Χάγκελ διορίστηκε υπουργός Άμυνας τον Φεβρουάριο του 2013 για να να διαχειριστεί την τελική απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και να συρρικνώσει τον προϋπολογισμού του Πενταγώνου, σε μια εποχή που η οικονομία των ΗΠΑ κινδύνευε.

Αλλά, “τα επόμενα δύο χρόνια θα απαιτήσουν ένα διαφορετικό είδος προσέγγισης” στα θέματα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα.

Ωστόσο, επέμεινε ότι ο Χάγκελ δεν απολύθηκε, οι δύο άνδρες συμφώνησαν από κοινού ότι ήρθε η ώρα να φύγει και ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο για το μέλλον του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει την παραίτηση του Χάγκελ στις 18:10 ώρα Ελλάδας από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αλλά θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο διάδοχός του.

News.gr