7 δισεκατομμύρια άλλοι: Συγκλονιστικό video για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Good Planet Foundation σε συνεργασία με το UNRIC, δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό video που τιτλοφορείται «7 δισεκατομμύρια άλλοι».

Σε αυτό, γυναίκες που έχουν βιώσει την απόλυτη απαξίωση, μιλούν για την εμπειρία τους, θέλοντας να παρακινήσουν και όλες τις άλλες που σκύβουν το κεφάλι τους, υπομένοντας καθημερινά ένα μαρτύριο από τον άνδρα ή τον σύντροφό τους.

Το video αρχίζει με μια γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία δηλώνει: «Ναι, έχω βιώσει την κακοποίηση. Είναι ασφαλώς δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό, κυρίως γιατί είναι βία που προκαλεί κάποιος που δεν το περίμενες. Ήταν ο πρώην άντρας μου. Υπήρξαν κάποιες στιγμές πάρα πολύ βίαιες. Εκείνες τις στιγμές αισθανόμουν ότι με κατέστρεφε σαν άνθρωπο. Εκείνες τις στιγμές έχανα όλο τον αυτοσεβασμό μου».

Να σας ενημερώσουμε πως η χώρα μας κατέχει την 11η θέση στον πλανήτη με ποσοστό περίπου 6%. Οι ειδικοί όμως πιστεύουν ακράδαντα πως είναι περισσότερες, απλά δεν έχουν βρει ακόμα το θάρρος να αλλάξουν τα πάντα και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Δείτε το video:

 

Peoplemagazine.gr