Ενδο-ομογενειακή “μάχη” στο Oakleigh

Ελληνικό δράμα με τρεις πρωταγωνιστές οι εκλογές του Σαββάτου στο Oakleigh, μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Ελληνισμού των
νοτιοανατολικών προαστίων, αλλά των επιτελικών του Εργατικού Κόμματος, διότι συμπεριλαμβάνεται στις αμφίρροπες έδρες της Πολιτείας.
Υποψήφιοι τρεις ομογενείς, οι Σταύρος Δημόπουλος (Εργατικό Κόμμα), Θεόδωρος Ζωγράφος (Φιλελεύθερο Κόμμα) και Παράσχος Κιουπέλης (Ανεξάρτητος).
Εκτός, όμως, από την «ελληνική μάχη» στο Oakleigh  στις εκλογές του Σαββάτου κατέρχονται 23 ομογενείς υποψήφιοι, όπως γράψαμε στο «Νέο Κόσμο» της περασμένης Πέμπτης.

Από την επόμενη Βουλή θα απουσιάζουν, όμως, δυο καταξιωμένοι ομογενείς, πρώην υπουργοί (Γιάννης Πανταζόπουλος και Νίκος Κότσιρας) τους οποίους τίμησε η παροικία.

Λίγα 24ωρα πριν την προσφυγή στις κάλπες, τόσο ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Ντένις Νάπθαϊν, όσο και ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Ντάνιελ Άντριους, αισιοδοξούν για την επικράτησή τους.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια αμφίρροπη μάχη με επικρατέστερο το Εργατικό Κόμμα.
Τόσο ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Ντάνιελ Άντριους, όσο και ο
πολιτειακός πρωθυπουργός, Ντένις Νάπθαϊν, έδωσαν αποκλειστικές συνεντεύξεις στον Κώστα Νικολόπουλο στο «Νέο Κόσμο» και όπου ανέλυσαν το πρόγραμμά τους.

O Eργατικός ηγέτης, Ντανιέλ Άντριους, δηλώνει, στην εφημερίδα μας ότι «πρώτο μέλημα του ιδίου και της κυβέρνησής του θα είναι ο λαός της Πολιτείας», όραμά του η ανάδειξη της Βικτώριας σε «Πολιτεία της Παιδείας» και κεντρικός
στόχος του η διεκδίκηση από την Κοινοπολιτεία «όσα δικαιούται» η Πολιτεία.
Δεσμεύεται, επίσης, να τιμήσει όλες τις υποσχέσεις του στον Ελληνισμό και αναγγέλλει την υπουργοποίηση της Τζένης Μικάκου, αν το εκλογικό σώμα τον εκλέξει πρωθυπουργό το Σάββατο.

Πηγή: neoskosmos.com