Οι Βορειοηπειρώτες ξεσηκώνονται για το προνοιακό βοήθημα υπερηλίκων

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 καθόρισαν, οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, ως ημέρα για την απαρχή αγώνα προκειμένου να αλλάξει ο νόμος 4093/2012 με τον οποίο θεσπίζονται κριτήρια τα οποία, όπως υποστηρίζουν τους αποκλείουν αφού “είναι πρακτικά αδύνατον να αποδείξουν την 20ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα”, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν “ένα επίδομα συνταγματικά καθιερωμένο για κάθε υπερήλικα ανασφάλιστο Έλληνα πολίτη”.

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών πρώην συνταξιούχων ΟΓΑ και Βορειοηπειρωτικών Σωματείων, η κυβέρνηση παρά τις “πολλές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα”, δεν άλλαξε το νόμο ” και το μόνο ξεκάθαρο πλέον, είναι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις του υπουργού και των διαφόρων αρμόδιων ήταν ένα πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι εφησυχασμού, ώστε να συνεχιστεί η ανάλγητη και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης εις βάρος των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών”.

Οι Βορειοηπειρώτες τονίζουν ότι  “από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 ξεκινάμε ένα νέο αγώνα χωρίς κόμματα, χωρίς σημαίες, χωρίς πρόεδρους, παράγοντες και οργανώσεις.  Μοναδικός μας στόχος είναι η επαναφορά των συντάξεων ΟΓΑ και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε”.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 καλούν κάθε Βορειοηπειρώτη νέο και ηλικιωμένο να συμμετάσχει στην συγκεντρωση-συζητηση με θέμα την επαναφορά των συντάξεων ΟΓΑ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων “Χαλκιάς Παλλας” στην πλατεία Καραϊσκάκη, πλησίον του μετρό Μεταξουργείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτών πρώην συνταξιούχων ΟΓΑ και Βορειοηπειρωτικών Σωματείων, στην συγκέντρωση-συζήτηση θα παρευρεθούν και βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που συμπαραστέκονται και στηρίζουν το αίτημα για επαναφορά των συντάξεων ΟΓΑ ενώ η Οργανωτική επιτροπή καλεί τους εκπροσώπους και τα στελέχη της ΕΕΜ, τον πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνο, τον βουλευτή και πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελο Ντούλε, τον βουλευτή κ. Βαγγέλη Τάβο καθώς και τους Έλληνες επάρχους να στηρίξουν την προσπάθεια συμμετέχοντας και οι ίδιοι ενεργά.

Πηγή: Panhellenic Post