ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ας το εξηγήσει στο λαό…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτός που είπε «μια φωτογραφία χίλιες λέξεις», sorry, αλλά είχε …μαύρα μεσάνυχτα, ή όπως λέμε στα ελληνικά black is the night in the mountains!  Μια φωτογραφία δεν είναι  μόνον χίλιες λέξεις, είναι ΟΛΑ τα λεφτά!

Αυτή δε η φωτογραφία του Τσίπρα να βαστάει με το ένα χέρι το πανό στην πορεία των εργατών προχθές, στο κέντρο της Αθήνας, είναι πραγματικός θησαυρός!

Αμφιβάλλω αν αυτά που θα ακούσουμε σήμερα από το επιστημονικό τιμ της Αμφίπολης για τον Τάφο θα τον επισκιάσουν!

Θα πείτε γιατί, περίεργο είναι να συμμετέχει στην διαμαρτυρία των εργαζομένων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Και σύνηθες γεγονός δεν το λες. Εκείνο, όμως, που είναι εντελώς αφύσικο είναι το πλατύ χαμόγελο που φωτίζει το πρόσωπο του Αλέξη! Μέσα στην καλή χαρά ο δικός σου!  Δίπλα του, αριστερά, δεξιά και πίσω του σκυθρωπές μορφές εργατών, με την ένταση αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους καθώς φωνάζουν με όσο πάθος τους τροφοδοτούν τα προβλήματα και τα βάσανα των μνημονίων, κι αυτός, ποζάρει γελαστός στο φακό σαν να βρίσκεται στο κόκκινο χαλί του Χόλλιγουντ!

Αν δεν με πιστεύετε δεν έχετε παρά να αναζητήσετε την «Καθημερινή» της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου 2014 στη σελίδα 4.  Εγώ περιμένω με αγωνία να ανοίξει αύριο το κορνιζάδικο της γειτονιάς μου για να κάνω τη φωτογραφία   κάδρο!

Κοιτάξτε την καλά!  Ο ούτως ειπείν εν αναμονή πρωθυπουργός σκασμένος στα γέλια! Είναι ο μόνος που γελάει ανάμεσα σε εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους διαδηλωτές!  Θαρρείς και πλέει σε πελάγη ευτυχίας ο ίδιος όταν όλοι δίπλα του είναι αγανακτισμένοι!

Υποθέτουμε ότι δεν γελούσε με τους απεργούς. Με ποιούς, όμως γελούσε;

Σκεφτότανε, μήπως το κάζο των δικών του στο Λονδίνο; Μα η απογύμνωση του οικονομικού του «μοντέλου» για κλάματα ήταν όχι για γέλια!

Έβλεπε κάτι αστείο; Μήπως κάποιος καθάριζε αυγά; Απ ό,τι ξέρουμε, όμως, στις πορείες τα αυγά τα εκτοξεύουν ωμά και, επομένως, δεν τα καθαρίζουν!

Μήπως σκεφτότανε την …εμβληματική μορφή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κωνσταντοπούλου, να μπαίνει με το φουσκωμένο της …μπαλόνι στην ολομέλεια της Βουλής;

Μήπως χαιρότανε για την τρικλοποδιά της Τρόικα στην Κυβέρνηση; Μπορεί να βιάστηκε ο Αντώνης να πανηγυρίσει την …απελευθέρωση,  αλλά αντί για την πορεία  ο Αλέξης μάλλον θα έπρεπε να συμμετείχε στην προσπάθεια συνεννόησης ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων ώστε να αντιμετωπίζαμε περισσότερο αποτελεσματικά τους δανειστές.

Ποτέ, όμως, δεν αποδέχθηκε ότι ο εχθρός είναι ΕΞΩ δεν είναι μέσα στη χώρα!

Άλλωστε τα όσα θα μάθαινε στις διαπραγματεύσεις, θα του χρησίμευαν αν όχι για την πρωθυπουργία, τουλάχιστον για την προεδρία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ…

Αλλά αυτός θέλει να γίνει Καίσαρας στη θέση του Καίσαρα και πεντάρα μάλλον δεν δίνει για την επομένη μέρα.  Όταν θα πάει (εάν  πάει) στους δανειστές και θα τους πει να «κουρέψουν» το χρέος και θα εισπράξει ένα μεγαλοπρεπέστατο γιοκ!

Όταν θα πάει στις αγορές και αυτές θα του γυρίσουν  με αγένεια την πλάτη αξιώνοντας τις διαρθρωτικές αλλαγές που σήμερα αποκηρύσσει!

Όταν θα ζητάει δανεικά και θα του λένε απαξιωτικά, όπως στους μικρούς στα κάλαντα: «δώσαμε-δώσαμε»!

Και μη μου πείτε ότι έχει σχέδιο Β!  Τίποτα δεν έχει. Ούτε ξέρει τι θα κάνει. Αποδείχθηκε αυτό πέραν πάσης αμφιβολίας στο Λονδίνο!

Πολύ θα ήθελα να γελάσω κι εγώ. Αλλά η σκέψη της Ελλάδας εκτός ΕΕ μου φέρνει δάκρυα. Πως εκείνος μπορεί και γελάει, ας το εξηγήσει στο λαό.