Αθώος για τις δολοφονίες διαδηλωτών ο Μουμπάρακ

Ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ κρίθηκε αθώος των κατηγοριών για τις δολοφονίες διαδηλωτών της Αραβικής Άνοιξης, στο πλαίσιο της μεγάλης εξέγερσης του 2011, που οδήγησε στην ανατροπή του από την εξουσία.
Ο Χόσνι Μουμπαράκ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο δικαστήριο, από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκεται υπό περιορισμό.

Σημειώνεται ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ είχε οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, μετά την ανατροπή του από την Αραβική Άνοιξη, και την άνοδο στην εξουσία του Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Μετά την εξέγερση του στρατού το καλοκαίρι του 2013, και την ανατροπή του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από τον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, σημερινό Πρόεδρο της Αιγύπτου, ο Χόσνι Μουμπάρακ έσπευσε να παράσχει τη στήριξή του στο νέο καθεστώς.

Επεισόδια

Μετά την απόφαση, η αστυνομία χρησιμοποίησε Δακρυγόνα και αντλίες νερού για να απομακρύνει τους περισσότερους από χίλιους διαδηλωτές προσκείμενους σε ισλαμιστικές οργανώσεις που συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καϊρου για να διαμαρτυρηθούν για την απαλλαγή από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011 του πρώην προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς που βρίσκονταν στην περιοχή.