Business Insider: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαφημίσεις του 2014

To Business Insider αποφαίνεται: «Ζούμε τη χρυσή εποχή της διαφήμισης». Μπορεί τα προϊόντα να πέφτουν πάνω στον… τοίχο της οικονομικής ανέχειας που πλήττει όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, ωστόσο τα «μεγάλα» μυαλά των διαφημιστικών εταιρειών αναζητούν ολοένα και περισσότερο νέους δρόμους προώθησης των μηνυμάτων τους.

Με βάση την πρωτοτυπία, την ιστορία επιτυχίας που κρύβουν και τη ψυχαγωγία που πρόσφεραν, το αμερικανικό σάιτ μάζεψε τις 10 καλύτερες και πιο επιτυχημένες διαφημίσεις για το 2014.

Ice Bucket Challenge

Αν και ουδείς γνωρίζει ποιος το ξεκίνησε πρώτος, εντούτοις δεν υπήρξε διάσημος που να μην πήρε μέρος στη… ρίψη παγωμένου νερού με έναν κουβά. Ξεκίνησε ως καμπάνια ενίσχυσης-ευαισθητοποίησης για τις ασθένειες των κινητικών νευρώνων, όπως Amyotrophic Lateral Sclerosis, στο τέλος, όμως, απέκτησε χαρακτήρα φρενίτιδας.

Budweiser: «Puppy Love»

 

 

Για τις ανάγκες του Super Bowl η εταιρεία μπίρας έφτιαξε μια διαφήμιση για ευαίσθητες ψυχές.

 

Beats – «The Game Before The Game»

 

 

Αν και η εταιρεία που φτιάχνει ακουστικά είχε απαγορευτεί από το Μουντιάλ της Βραζιλίας (λόγω της Sony), εντούτοις πήρε το αίμα της πίσω με μια άκρως κινηματογραφική διαφήμιση.

Twentieth Century Fox – «Devil Baby Attack»

 

 

Θρίλερ και πάλι θρίλερ με αφορμή το αντίστοιχο φιλμ. Στο Youtube έπιασε «ιλιγγιώδη» views.

 

Sainsbury’s – «Christmas 2014»

 

 

Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ μάς πηγαίνουν πίσω στο 1914, σε μια διαφήμιση αρκετά πατριωτική που όμως προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Lego – The Lego Ad Break

 

 

Για τις ανάγκες της αντίστοιχης ταινίας βγήκε αυτό το διαφημιστικό που ξετρέλανε τους πιο δύσκολους… πελάτες: τα παιδιά.

Lidl – «Or You Could Just Go To Lidl»

Η… λευκή διαφήμιση της Lidl στις εφημερίδες για να δείξει ότι οι τιμές της είναι ασυναγώνιστες.

Cardstore – «World’s Toughest Job»

 

 

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά μιας μητέρας; Στη συγκεκριμένη διαφήμιση αποκαλύπτονται όλα.

Wren – «First Kiss»

 

 

Τι γίνεται όταν σου ζητούν να φιλήσεις στο στόμα έναν ξένο; Το συγκεκριμένο project ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε ενδιαφέρον και πρωτοτυπία

Samsung – «Oscar Selfie»

 

Η πιο διάσημη selfie κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων Όσκαρ. Φώτα, γκλάμουρ, διασημότητες και από… πίσω ένα κινητό Samsung.

Πηγή: iefimerida.gr