Γαλλία: Διαδηλώσεις χιλιάδων…εργοδοτών

Στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα ασυνήθιστης διαμαρτυρίας, εκατοντάδες Γάλλοι επιχειρηματίες, με πλακάτ στα χέρια, κατέκλυσαν σήμερα το Παρίσι για να καταγγείλουν την κυβερνητική οικονομική πολιτική, που κατ’ αυτούς «περιορίζει» την ανάπτυξη της οικονομίας.

Με σφυρίγματα αποδοκιμασίας, πυροτεχνήματα και συνθήματα από τηλεβόες, εκατοντάδες εργοδότες διαδήλωσαν στη γαλλική πρωτεύουσα κάνοντας πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για την πρώτη εδώ και 15 χρόνια κινητοποίηση του κλάδου τους.

«Βάζετε λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», «απελευθερώστε τις επιχειρήσεις μας!», «δε σας κάναμε να καταλάβετε, θα σας κάνουμε να ακούσετε» ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ της πορείας ηγείτο ένα άρμα στο οποίο συμβολικά δέσποζε μια σιδεριά.

Οι τρεις μεγαλύτερες εργοδοτικές συνομοσπονδίες (CGPME, Medef και UPA) κατήγγειλαν σε κοινό δελτίο την «πολιτική που προοδευτικά πνίγει τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους μέσω μίας συσσώρευσης χρεώσεων, περιορισμών, φόρων και κυρώσεων».

Μεταξύ άλλων διαμαρτύτονται για τις νέες ρυθμίσεις των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την απαγόρευση να προσλαμβάνουν κάποιον για λιγότερες από 24 ώρες ανά εβδομάδα και την υποχρέωση να ενημερώνουν τους εργαζόμενους στην περίπτωση της μεταβίβασης της επιχείρησης.

Πηγή: skai.gr