Σαμαράς: Δεν θα δεχτώ παράλογες πιέσεις – Αιτία της πολιτικής αβεβαιότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

Το διακύβευμα για τη χώρα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών επιχείρησε να αναδείξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας πάντως ότι «η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα βάλει τέλος στα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας».

«Η Ελλάδα το 2015 θα επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία, θα έχουμε μηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και η χώρα για δεύτερη χρονιά θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Εδώ είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την τρόικα… Παράλογες όμως και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχτεί, εγώ δεν θα τις δεχτώ, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας φέρεται όπως δυόμισι χρόνια πριν ή όπως τέσσερα χρόνια πριν που η Ελλάδα κατέρρεε» διεμήνυσε.

«Δεν δέχομαι να μού λένε ότι δεν κάναμε αρκετά. Δεν είναι δίκαιο δεν είναι σωστό, κανείς δεν δικαιούται να απαξιώσει τις επιτυχίες μας που βασίστηκαν στο μόχθο των ελλήνων πολιτών, ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Όταν κάποιοι λένε ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, δημιουργούν αβεβαιότητα και λένε ουσιαστικά στις αγορές να μη μας δανείσουν. Η αβεβαιότητα με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι αυτή που ανέβασε τα επιτόκια το τελευταίο διάστημα. Όλοι μιλάνε για μεγάλες επιτυχίες της χώρας μας, αλλά και όλοι αναρωτιούνται θα συνεχίσει η Ελλάδα δρόμο σταθεροποίησης ή θα κυλήσει πίσω στα ελλείμματα… Όλοι αγωνιούν αν θα εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας… Αν τα καταφέρουμε, θα συνεχιστεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων αν δεν τα καταφέρουμε, θα αυξηθούν οι πιθανότητες εκτροχιασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μόλις εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα βελτιωθεί. Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μην μας δανείζουν οι αγορές για να υπάρξει κι άλλο μνημόνιο, γιατί πολιτικά δεν υπάρχει χωρίς μνημόνιο.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να τορπιλίσει μια προσπάθεια πανεθνική. Είναι πολιτικά άηθες να προσπαθεί να αποτρέψει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με καταγγελίες περί αποστασίας…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

«Δείχνουν μεγάλο άγχος και πραγματική αγωνία γιατί βλέπουν πως η Ελλάδα περάσει στην επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει γι αυτούς πολιτικό μέλλον. Φοβούνται την επόμενη μέρα και προσπαθώ να την ανακόψουν για αυτό έχουν μετατρέψει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε πολιτικό εκβιασμό. Στιγματίζουν και εκβιάζουν τόσο τους βουλευτές αλλά δεν θα τους περάσει, φοβίζουν τους επενδυτές και στιγματίζουν τους βουλευτές αλλά δεν θα τους περάσει. Από πού θα πάνε δανειστούν από αυτούς που καταγγέλλουν;» διερωτήθηκε.

«Μιλούν για αποστασία γιατί θέλουν να κάνουν τους βουλευτές νεροκουβαλητές στον μύλο των συμφερόντων του κόμματος η Βουλή όμως δεν θα τους ακούσει και θα εκλέξει Πρόεδρο δημοκρατίας. Την πολιτική αβεβαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ τη δημιουργεί, και με αυτά που λέει και με αυτά που κάνει με την επίμονη του να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» σημείωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε στο σημείο αυτό λόγο, για αλλοπρόσαλλες θέσεις που οδηγούν τη χώρα σε αποσταθεροποίηση «που δεν την ανέχομαι και δεν θα την επιτρέψω.»

Πηγή: skai.gr