Επικοινωνία Σαμαρά – Νετανιάχου για την τρομοκρατική επίθεση στη ισραηλινή πρεσβεία

Με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να τον ενημερώσει για τις έρευνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο κ. Νετανιάχου προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στις έρευνες, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτεύουσα έχει ήδη αφιχθεί κλιμάκιο της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.

Την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ απέδωσε την τρομοκρατική επίθεση σε φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις σε «εκστρατεία υποκίνησης μίσους» την οποία διεξάγουν οι Παλαιστίνιοι ηγέτες.

Τα δύο καλάσνικοφ με τα οποία οι άγνωστοι γάζωσαν με 54 σφαίρες το κτήριο της πρεσβείας στο Ψυχικό είχαν χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση κατά της οικίας του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι πέρυσι το Δεκέμβριο, όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

Την ευθύνη για την επίθεση κατά της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας είχε τότε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Πρόκειται για την ίδια οργάνωση
που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, επί της λεωφόρου Συγγρού.

Στελέχη της ΕΛΑΣ αποδίδουν την επίθεση στις τρέχουσες πολιτικές συγκυρίες, αλλά και στο γεγονός ότι πριν λίγο καιρό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας είχε μεταβεί στο Ισραήλ και είχε συζητήσει μεταξύ άλλων και την αγορά drones, δηλαδή, τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων που θα φέρουν θερμικές κάμερες.

Σχολιάζοντας μέσω του ΣΚΑΪ την τρομοκρατική επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα o υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο κύρος και την ασφάλεια της χώρας.» «Μέχρι πού θα πάει αυτή η βαλίτσα με την τρομοκρατία αναρωτιέμαι…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr