Εξοργίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο της σέρβιραν ξηρούς καρπούς

Με σκυμμένο το κεφάλι, η κόρη του ιδιοκτήτη της Korean Air Lines επισκέφθηκε τον επικεφαλής πληρώματος καμπίνας, τον οποίο έδιωξε από αεροπλάνο της εταιρείας επειδή εξοργίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο της σέρβιραν ξηρούς καρπούς, για να του ζητήσει συγγνώμη.

Η Χέδερ Τσο, 40 ετών, παραιτήθηκε την Τρίτη μετά την αγανάκτηση που προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Νότιας Κορέας η συμπεριφορά της, ενώ έχουν ξεκινήσει και επίσημες έρευνες για το συμβάν.

Η κόρη του προέδρου της Korean Air Lines και επικεφαλής των υπηρεσιών καμπίνας επέπληξε τον επικεφαλής του προσωπικού καμπίνας και μία αεροσυνοδό επειδή της έφεραν ξηρούς καρπούς σε μια σακούλα και όχι σε μπολ.

Ο Παρκ Τσανγκ-γιν διηγήθηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο KBS ότι η Τσο τον έβρισε, χτύπησε το χέρι του με έναν φάκελο αρκετές φορές και ζήτησε από εκείνον και μία αεροσυνοδό να γονατίσουν για να της ζητήσουν συγγνώμη.

Έπειτα από τα επίμονα αιτήματα της Τσο, ο πιλότος επανέφερε το αεροπλάνο στην πύλη του στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης για να κατέβει από αυτό ο Παρκ. Η πτήση έφτασε στο Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ, με καθυστέρηση 11 λεπτών.

Η Χέδερ Τσο μετέβη σήμερα στα σπίτια των δύο μελών του πληρώματος καμπίνας για να τους ζητήσει συγγνώμη προσωπικά. Παρόλα αυτά και οι δύο έλειπαν κι έτσι τους άφησε ένα σημείωμα.

Η Τσο αρνείται ότι ανάγκασε τα δύο μέλη του πληρώματος να γονατίσουν. «Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω τίποτα», είπε στους δημοσιογράφους.

Πάντως μια επιβάτης επιβεβαίωσε τη μαρτυρία του Παρκ λέγοντας ότι είδε τα δύο μέλη του πληρώματος γονατιστά. «Λυπήθηκα για αυτούς, έμοιαζαν τρομοκρατημένοι», πρόσθεσε η γυναίκα μιλώντας στο KBS, αφού έδωσε την κατάθεσή της σε εκπροσώπους της εισαγγελίας.

Το συμβάν, που έγινε γνωστό τη Δευτέρα, έχει προκαλέσει οργή στη Νότια Κορέα, στην οικονομία της οποίας κυριαρχούν ισχυρές εταιρείες-κολοσσοί που ανήκουν σε οικογένειες.

Η Τσο αποπέμφθηκε από τη θέση της στην Korean Air Lines, ενώ κυβέρνηση και εισαγγελείς ερευνούν για να καθορίσουν αν με τη στάση της παραβίασε τους κανόνες της αεροπλοΐας.

Ο πατέρας της, ο Τσο Γιναγκ-Χο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά της κόρης του, λέγοντας ότι είναι εν μέρει υπεύθυνος: «Δεν ανέθρεψα σωστά το παιδί μου. Είναι δικό μου λάθος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες; Reuters