Ο γηραιότερος κροκόδειλος του κόσμου ζει αιχμάλωτος από το 1903 / Απέμειναν μόλις 5 λευκοί ρινόκεροι στον κόσμο

Ο γηραιότερος κροκόδειλος του κόσμου ζει αιχμάλωτος από το 1903Τα 114 χρόνια του έκλεισε την περασμένη εβδομάδα, ένας κροκόδειλος του Νείλου, ο οποίος ζει σε αιχμαλωσία στη Νότιο Αφρική, από το 1903.

Ο Χένρι ήταν σχεδόν τριών ετών όταν επιτέθηκε σε μια φυλή ιθαγενών στο Δέλτα της Μποτσουάνα το 1903. Τον αιχμαλώτισε ένας κυνηγός ελεφάντων ονόματι Σερ Χένρι, από τον οποίο και πήρε το όνομά του. Ήταν απόφαση των γερόντων της φυλής να μην εκτελεστεί το ζώο, αλλά να κρατηθεί φυλακισμένο.

Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ του μεγαλύτερου κροκόδειλου στα χρονικά είχε ένας κροκόδειλος στην Αυστραλία που υπολογίζεται πως ήταν από 120 έως 140 ετών και πέθανε το 2010.

—————————————————————————————————————————————————————————

Απέμειναν μόλις 5 λευκοί ρινόκεροι στον κόσμο

Ένας από τους μόλις 6 λευκούς ρινόκερους που έχουν απομείνει σε όλο τον κόσμο πέθανε την Κυριακή στο πάρκο του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο.

Ο ρινόκερος, που είχε το όνομα Ανγκαλίφου, ήταν περίπου 44 ετών και πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο θάνατος του Ανγκαλίφου άφησε πίσω μόνη της τη Νόλα, τον τελευταίο λευκό, θηλυκό ρινόκερο στην Ευρώπη, στην Τσεχία και άλλους τρεις σε έναν δρυμό της Κένυας.

Οι ειδικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να γονιμοποιήσουν τεχνητά τους θηλυκούς ρινόκερους που έχουν απομείνει (μόλις 2 σε όλο τον κόσμο) για να μην εκλείψει εντελώς το είδος.

Οι λευκοί ρινόκεροι παρ’ ολίγον να εξαφανιστούν και το 19ο αιώνα, όμως οι βιολόγοι κατάφεραν να κάνουν τον πληθυσμό να ανακάμψει.News.gr